Olje og energi

IFA
29.08.2018 kl 11:07 5916

Re: fastinvestor
Ja: "Det prates mye om private og salg av hydrogenbiler men det største markedet er vel Næringslivet?"
Folk flest inkludert investorer har mer fokus på de nære ting i hverdagen, på norsk sokkel osv. enn det som skjer ute i den store verden hvor de store markedene med brukere i kulturer på ulike utviklingsstadier lever sine liv. Der ute i verden er det milliardene av mennesker bor - hvor infrastrukturen er mer eller mindre utviklet - eller nesten ikke finnes.

Så identifiserer vi oss lettest med de kulturer hvor industrialiseringen, sørvisnæringene og teknologien preger våre liv.
I områder med dårlig utviklet infrastruktur har hydrogen som energibærer nesten et ubegrenset potensiale.
Selv i Norge strever vi med å vedlikeholde og videreutvikle vår energibærende infrastruktur utenom olje i tilstrekkelig grad.

I våre velutviklede områder på alle områder - inkludert det vi nå kaller det digitaliserte samfunnet, eller informasjonssamfunnet - trenger vi mer og mer elektrisitet og energibærere. Dette er et felles problem for alle velutviklede land. Derfor ser vi målrettede investeringer fra de verdensledende teknologiselskapene for å bygge sine datasentre "i skyen" i områder hvor elektrisiteten er best tilgjengelig - tross utbyggingsutfordringer.

All industri blir mer og mer nødt til å fokusere på folkets krav og miljøforventninger både globalt, nasjonalt og lokalt for å bygge sitt renomme.

Derfor ser vi at all industri i økende grad fokuserer og reklamerer i media om sine miljøtiltak.

Vi ser derfor i økende grad for eks. initiativ med bruk av hydrogen som energikilde til driften av stålverk, oljeraffenerier, tungtrafikk på land, til drift av lokomotiver hvor mye kan spares uten bruk av kostbar infrastruktur som kabelnett - og bare fantasien setter grenser for anvendelser innen skipsfart både på havneanlegg og til havs.

Så ser vi forsvar av den mest utviklede teknologi etter hvert får første prioritet innen forsvar i krig.
Hydrogen er allerede i fokus som beste erstatter for elektrisk infrastruktur ved naturkatastrofer, hacking og ødeleggelser av infrastruktur som helt avgjørende for samfunnets nødvendige sivile og militære funksjoner under sabotasjer eller krig.

Ja: "Markedet er så enormt at Nikola blir som en gullfisk å regne i det store havet med potensielle kunder og $ på bok."

Men kontraktene med Nicola er ikke bare en gullfisk for NELs fremtidige regnskap.
De er også en fantastisk verdifull timing og kjempeløft for at Nel skal kunne komme i en unik ledende industriell og teknologisk utviklingsposisjon innen sitt virksomhetsområde i en forventet sterkt økende konkurransesituasjon med plass til mange store aktører, men hvor mange vil måtte falle av lasset i en pionertid - som vi alt ser et eksempel på i Norge.

NELs leder beundrer Nicola for deres fantastisk viktige pionerprosjekt som en smart og dristig strategisk forretningsmessig løsning i et stort marked.

Men kontraktene Nicola har inngått med NEL er like mye et resultat av Nicolas beundring av NELs industrielle strategiske evne til utvikling og samarbeid - en uttalt beundring begge veier som lover godt for det videre samarbeidet og selskapenes fremtidige referanser.


Redigert 21.01.2021 kl 08:33

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.