Eiendom

Less1
19.02.2020 kl 10:34 1758

Etter kvartalsrapporteringen har DnB Markets oppjustert kursmålet til OLT med kr 15,- fra kr 215,- til kr 230,-. Dvs at meglerhusets eiendomsanalytikere mener at OLT-kursen havner på kr 230,- om 1 år. Dvs en oppgang på kr 55,- fra dagens kursnivå på kr 175,- som tillagt kr 5,- i utbytte gir en gevinst det neste året på kr 60,- per aksje.

DnB Markets er optimist på OLT-aksjonærenes vegne til tross for meglerhusets meget negative fremtidssyn på kjøpesenterverdier. DnB Markets mener at gjennomsnittsyielden til OLT skal stige fra dagens 5,13 % til 5,60 % om 2 år og 5,90 % om 3 år. Denne 0,77 proentpoeng oppgangen i gjennomsnittsyielden er motivert av økt kjøpesenteryield slik at kjøpesenteryielden må øke med drøyt 1 prosentpoeng for at dette skal skje. Dvs at DnB Markets fremtidssyn er at OLTs kjøpesenteryield havner på 6,4 % om 3 år. Dvs høyere kjøpesenteryield enn OLT har hatt de siste 10 årene. Man må tilbake til 2009 for en kjøpesenteryield på dette nivået. Dvs tilbake til finanskriseåret 2009 den gangen 10-års statsrente lå på ca 4,0 % mot dagens ca 1,4 %.

DnB Markets negative syn på kjøpesenteryielden begrunnes med investorenes negativitet til kjøpesentre. En negativitet som fremstår som merkelig så lenge den største kjøpesenterinvestoren i Norge er OLT som har redusert kjøpesenteryielden fra 5,39 % per 30.06.19 til 5,36 % per 31.12.19 og den nest største kjøpesenterinvestoren i Norge er Citycon som nettopp har investert en drøy milliard kroner i kjøp av 2 norske kjøpesentre mot Citycons tidligere uttalte ønske om å selge noen av de kjøpesentrene de eier. Det fremstår i dag mer som investorene snur i synet på kjøpesenteryieldens videre ferd enn at kjøpesenteryielden skal stige opp til nivået man hadde i året etter at Lehman Brothers falt og dro med seg verden ned i vår tids største finanskrise.

Negativiteten til DnB Markets eiendomsanalytikere holder kursmålet til OLT nede slik eiendomsanalytikernes negativitet holder kursmålene nede til alle eiendomsaksjene de dekker. Dog er dette bare eiendomsanalytikernes negativitet og ikke hele meglerhusets negativitet. F.eks. har eiendomsanalytikerne nå salgsanbefaling på ENTRA samtidig som ENTRA fortsatt er inne på DnB Markets ukesportefølje.
Redigert 21.01.2021 kl 04:02

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.