Gull og gruve

ELE 23.02.2020 kl 08:23 5941

Forsiden av E24 nå: Sverige vurderer å innføre digital valuta!

«Løsningen skal i likhet med flere kryptovalutaer være basert på digitale «tokens», i dette tilfellet kalt e-kroner, som kan flyttes, men som ikke kan forfalskes eller kopieres og brukes flere ganger. De skal gjøre det like lett å betale som å sende en tekstmelding, ifølge Riksbanken.

Også Norges sentralbank vurderer om en eller annen form for digitale sentralbankpenger bør innføres, men banken har ennå ikke konkludert. En rekke andre sentralbanker har også startet studier av digitale utgaver av sine valutaer.

Riksbanken er med i en gruppe sentralbanker som skal dele erfaringer med digitale penger, hvor andre medlemmer er sentralbankene i Canada, Storbritannia, Sveits og Japan, samt den europeiske sentralbanken (ESB) og Bank for International Settlements.»

Dette er veldig interessant, særlig sett fra Elements ståsted - det eneste norske selskapet som lar investorer ta del i undervurderte prosjekter med kort vei til kontantstrøm, særlig fokus knyttet til prosjekter med ny og gjerne banebrytende teknologi innenfor sine nisjer. Element har tidligere vurdert å utstede tokens, og er det norske selskapet som har kommet lengst i prosessen i form av digitalisering av verdier i selskaper.

Artikkelen går langt på vei i å antyde at mange lands sentralbanker nå stiller seg bak denne utviklingen, og er meget gode nyheter for Elements virksomhet.
Aksjen burde stige kraftig i dagene fremover, godt hjulpet av nyheter som denne.

https://e24.no/boers-og-finans/i/qLM7G0/naa-skal-svenskene-teste-e-kronen

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.