IKT

Baron1!
01.09.2018 kl 01:25 7552

For øvrig har det vært èn sak jeg har vært kritisk til JW for tidligere: hvordan kan selskapet gjøre presentasjoner, hvor man i ganske klare ordlag sier at selskapet er klart underpriset (anbefaler at andre kjøper STRONG mv.), og samtidig bruker midler på utbytte, i stedet for tilbakekjøp? Det er enten svak kapital-allokering, eller løgn, slik jeg ser det. Enten er selskapet klart underpriset - da bør man kjøpe aksjer, eller så er det ikke det, og da snakker man for egen bok.

Det eneste svaret som ble gitt når dette ble utfordret, var at "det er hva styret har bestemt". Men det er ikke tilstrekkelig argumentasjon - styret må ha en begrunnelse det er hold i. Og dersom styret er på bærtur, da må CEO og ikke minst -CFO- ta ansvar, og forklare hvordan dette rent rasjonelt og økonomisk blir feil. Nå blir det endringer, og dersom styret er av samme oppfatning vedrørende prising, da MÅ pengene gå til aksjekjøp heller enn utbytte. Holdningene om klart underpriset aksje samtidig som overskudd brukes til utbytte er to uforenlige synspunkt.

-Baronen

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.