Industri

nemi's
02.09.2018 kl 11:15 8477

Torvund sa til DN 2.juli:

"Jeg vil ikke være bastant i spørsmålet om vi skal opprettholde produksjonen ved Moses Lake, eller legge ned fabrikken. Men jeg kan ikke utelykke at en full nedleggelse kan bli et mulig alternativ, sier Torvund til avisen."

Å investere i REC med dette som bakteppe er umulig fra alle andre perspektiver enn hos lykkejegerne. REC har vanvittige betalingsforpliktelser i Bond2023 - til kredittkortrente. Og dessuten ytterligere +/- 169MUSD i hht. markedsverdi da, for ev. å kunne innløse 49% eierandel i TianREC når opsjonen utløper 2021.

Så hvor skal pengene komme fra når ML i 2Q genererte -16MUSD, og polysil prisene i 3Q nå er enda lavere. Jeg tror virkelig TT når han sier det ikke blir aktuelt med emisjon for å finansiere driftsunderskudd inn i 2019. Nei, det blir de facto en avvikling i ML. Opplagt! Med mindre handelskrigen da tar slutt... ila får måneder... slik den skulle ha gjort... siden Obama innførte panel-tariffer fra Kina i 2012... for det har jo REC-ledelsen virkelig trodd og basert seg på siden PiT-closure i 2015. ML hadde project cost på vanvittige 1.7MRD MUSD. Og fabrikken er nå nedskrevet i null. Det er tidenes norske industriskandale! Og bare i løpet av dette tiåret! Ja tenk, 1 MONG var bare på 4MRD NOK.

Det er ikke akkurat driften som har finansiert ML-utbyggingen gjennom årene. Å tro at investorene igjen vil spytte in penger for å drifte ML, og betale Torvund årslønn på 15mill, har etterhvert også ledelsen skjønt er håpløst. JUM har også skjønt det, og har kapitulert. Han har forsvunnet fra det fornybare mediabildet sitt der, der han har tapt alt. At han ikke engang gidder å oppdatere web-sidene til UMOE, og hvor det i årevis har stått at REC har 710 ansatte understreket apatien.

En gang betyde ML og FBR noe. Både teknologisk og volummessig. Etter PiT-closure skulle ledelsen ha solgt ML, eller med kraft fremtvunget et oppgjør med JV-partner rundt REC's betalingssforpliktelse basert på eiendelser i ML. I stedet har styret og CEO latt aksjonærenes verdier sakte erodere til snart null.

REC-ledelsen har null tillit i markedet. Presse og analytikere skriver bare dritt. For en skandale REC og ML er blitt!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.