Grønne aksjer

Crom
26.02.2020 kl 15:19 4628

Vel nå hadde ikke ITM noen stor fabrikk før de fikk denne kontrakten heller, så sånn sett sto det vel likt til. Imidlertid så er det grunn til å være bekymret for at ubyggingen til NEL ikke går fort nok. Selvsagt er det ikke lett for NEL å kunne forsvare full oppskalering før de har konkrete kontrakter, men ved å ikke komme i gang raskt vil det ta lenger tid til de får erfaringsdata på de reelle kostnadsreduksjonene de klarer å oppnå, noe som er veldig viktig for å inngå nye kontrakter. Innstallering og innkjøring av produksjonslinjene tar gjerne et år.

Om det denne våren kan komme konkrete ordre og planer fra Nikola og Fredericia som medfører rask oppskalering til full produksjon så kan NEL fortsatt møte konkurransen fra ITM effektivt. Om det blir forsinkelser et års tid vil situasjonen bli mye vanskeligere vil jeg tro.

I tillegg er ikke ITM den eneste konkurrenten. Er vanskeligere å få god informasjon hvordan det står til i Kina, men det er store produsenter der som sannsynligvis også øker produksjonen for å møte Kina sine raskt økende ambisjoner innen hydrogen. Med det kinesiske markedet kan disse bli betydelige aktører på relativt kort sikt, og NEL må være forberedt på å møte disse i hard internasjonal konkurranse om noen få års tid.
Redigert 21.01.2021 kl 01:39

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.