Grønne aksjer

Fluefiskeren
08.03.2020 kl 11:00 9343

Opp igjennom tidene er det mange som har forsøkt seg på bølgekraft. Felles for dem er at ingen har lykkes dessverre. Årsaken er stort sett at de rett og slett ikke tåler de tidvise ekstreme bølger på havet.

Ocean Energy håper å unngå dette ved at bøyen senkes et stykke ned i dypet hvis bølgene blir for kraftige. Håper virkelig at de får dette til og at det kan stanse raseringen av vår natur som nå pågår med vindturbiner. Imidlertid produserer vindturbiner i dag kraft atskillig billigere. Bølgekraft krever mye kabler som også er veldig utsatt for bølgene hvilket betyr at de må bygges ekstra solide hvilket krever høye kostnader.

Misforstå meg ikke. Dette håper jeg virkelig blir en suksess. Har vurdert flere ganger å gå inn, men det har hver gang blitt med tanken. Potensialet er enorm, men det er sikkert ikke helt problemfritt ut ifra en miljøperspektiv. Det snakkes om at de forstyrrer fiskens orientering. Fiskerne vil nok også hate dem for at de tar viktige arealer fra dem, men dette er jo også momenter som havvind sliter med. Likevel vokser denne industrien kraftig. .


https://www.tu.no/artikler/svensk-gjennombrudd-for-forste-gang-leveres-bolgekraft-til-stromnettet/276353
Redigert 21.01.2021 kl 06:41

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.