Shipping

Avanceman
09.03.2020 kl 00:26 3244

Det virker som om vi ikke får sett dagslys fordi himmelen er dekket av "sorte svaner" (corona-følger og dramatisk nedgang i oljeprisen) som kommer mot oss. Alt tyder på at det blir en "møkkete" dag på Oslo Børs, og særlig vil oljerelaterte aksjer bli hardt straffet. Skal vi prøve å se etter lystegn i all elendigheten må det bli følgende:
- Kronekursen svekkes, så inntjening i dollar og utbytte i dollar blir stadig mer verdt, relativt sett.
- Utbytte til aksjonærer i Avance betales til alle som eier aksjer ved stengetid tirsdag 10.3. Dette kan få kjøpere på banen for å sikre seg en attraktiv utbyttebetaling på nesten 10%.
- Nytt innsidekjøp. Helen Holding (Fredriksenfamilieen) kjøpte nye 500 000 aksjer i Avance på fredag. Det betyr at de har handlet 1 190 000 nye aksjer de seneste to børsdager. Og nei, det betyr på ingen måte at de gjør det for å låne de ut til short-handel. Det kunne de gjort med aksjer de allerede har, om det var interessant.
- Hannisdahl I Cleaves hevder at LPG-rederiene er kraftig oversolgt, og at de er meget gode kjøp på de lave nivåene de nå ligger på.

I sum så er det altså noen lyspunkter, tross alt. Men, er det nok til å stå i mot? Det tviler jeg sterkt på. Trøsten får være at, for de med ledig kapital, blir aksjene i BW LPG og Avance bedre kjøp, dag for dag...

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.