Olje

gunnarius
07.09.2018 kl 22:01 4838

Back-in right har vært kjent siden BWO og PEN meldte deal. Dette forhold ligger implisitt som avtalt hendelse. Så vil jo også PEN få en del mill. dollar inn på konto, dersom Tullow utøver opsjonen. Å gå eventuelt fra 8.33% til 7.50% er ikke noe jordskred, men vil rimeligvis utgjøre en ikke helt ubetydelig forskjell i det lange løp.

Vil takke spesielt Spitzer for godt gravearbeid og innhenting av info fra selskapet. Kan tillegge at jeg selv tok kontakt i dag med CEO med spørsmål:

Vil back-in right etter first oil ved ”written notice by Tullow” umiddelbart utløse rettigheten eller vil slik rettighet utløses ved den tid Tullow har innbetalt full kompensasjon til BWO og PEN?

Var glad for svaret fra PEN i dag, fordi CEO meddeler at det ikke foreligger endelige kontraktuelle detaljer hvordan dette her med back-in right skal reguleres. Faktisk en uvanlig situasjon at the state har solgt 10% til commercial party (Tullow). Dvs. BWO/PEN må sette seg ned sammen med Tullow og forhandle endelige betingelser og kompensasjon. Et slikt scenario – gitt Tullow ønsker å utløse back-in right vil rimeligvis ta lang tid og det kan hende at partene ikke blir enige. Det er således Tullow som har alt å vinne på å få ta del i produksjon ved den tid det for fase 1 Dussafu er max produksjon (cash flow og lav decline). For PEN betyr dette at i en tidskritisk økonomisk fase kan selskapet få max ut av Fase 1 Dussafu, før eventuelt Tullows back-in right utløses i endelig avtale.

CEO i PEN omtalte ikke Tullows hensikt som annet enn ”when and if”.

Det kan tenkes at Tullow, med diffuse kontraktsbetingelser, vil se det som extra besværlig å gå opp et løp hvor det rettslige med betingelser fremstår som usikkert. Rettslig har Tullow full anledning til å kreve forhandlinger og erverve 10% av Dussafu lisensen, men det er ikke på noen måte gitt at Dussafu behøver gi fra seg andel, før det blir tvingende nødvendig og kompensasjon foreligger som endelig avtalt mellom partene.

Derfor lander jeg på at Tullow allerede nå ser at det ikke er automatikk i back-in right, samt at det kan koste de dyrt. Kommer an på hva som blir avtalt i eventuelle forhandlinger og løsningen – gitt kontaktsunderlaget/betingelser per i dag fremstår som usikkert.

Dette kommer uansett til å ta lang tid og PEN vil trolig få max ut av Fase 1 med tilhørende ”erstatning”, før en eventuell back-in right slår inn.
Redigert 07.09.2018 kl 22:13

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.