Offshore

Kontur
08.09.2018 kl 10:01 7695

DOF trenger ingen emisjon for videreføring av dagens drift, selv ikke med dagens betingelser det kommende året.
Det er riktig som det hevdes at næringen som helhet ikke er friskmeldt enda. Til det gjenstår en del. Det er fortsatt for mye båt, gammel tonnasje og skip som ganske sikkert ikke vil være lønnsomme å oppgradere til ny mye strengere standard, ref miljøkrav. Like det eller ei, fornuftig eller ei. Men slik er det.
De rederiene som ikke har en slik flåte vil ikke klare seg. Selv ikke de med lav lånegjeld. De er rett og slett ikke attraktive for olje og riggselskspene og bruke.
DOF er det motsatte av nettopp dette, de har en stor ny og attraktiv flåte og flere nye skip er på vei inn. Rett i lange kontrakter som vil generere solid inntekt i årene som kommer. Mye gjeld javel, men pengene er brukt til kjøp av det beste som er å få for penger. Og DOF forutså at bølgedalen kom til å vare lenge og forberedte seg på nettopp dette. De/vi ønsker ikke å bli den tapende part ved å komme i likviditetsskvis. Og vil heller ikke gjøre det.
Der er dessverre en del rederier som fortsatt klamrer seg fast og det vil derfor ta enda litt tid før markedet er i balanse. Men det retter seg relativt fort nå. Der er mer jobb og heldigvis færre båter. Og ikke minst kontraheringsgalskapen har stoppet opp. Bankene har forstått.
DOF vil med sine kvaliteter være et attraktivt og foretrukket selskap innen offshore og Subsea spesielt. Dof vil skille seg mer og mer positivt ut fremover slik at aksjonærene ser forskjellen.
Synes at DOF er for hardt straffet i siste tids kursutvikling, men det er egentlig bare et utrykk for at ikke alle i bransjen enda har tatt nødvendige grep. Der er større selskap som burde tatt ut en større mengde gamle båter men som ikke har gjort det enda. Det må de.
DOF kursen vil ligge på helt andre nivåer frem i tid. I mellomtiden vil de som er undervektet forsøke å snakke kursen enda mer ned fordi de ser nettopp dette og ønsker seg billig inngang.
Hvorfor ellers bruke tid på det?
Jeg har de aksjene jeg har og plukker fortsatt litt enkelte dager.
Jeg tror kursen skal veldig mye opp når tiden er inne. Hvor høyt er selvsagt vanskelig å si, men det er relativt enkelt å beregne de underliggende verdiene til både 7 og 8 ganger over dagens nivå
Redigert 21.01.2021 kl 07:56

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.