Finans og forsikring

Fluefiskeren
16.03.2020 kl 13:18 1154

Limer inn et innlegg jeg hadde på en annen tråd.

Kan Ebolamedisinen Remdesivir bli en medisin som virker på Koronaviruset?

«Det amerikanske sykehuset regnes for å være blant de aller fremste i verden. Her forbereder de seg nå på å teste ut den antivirale medisinen Remdesivir på pasienter:

– Det ser ut til å være et sikkert medikament og et av de mest oppløftende medikamentene som vi håper vil ha noe effekt mot koronaviruset, sier Brian Garibaldi til NRK.»

https://www.nrk.no/urix/haper-eksperimentell-medisin-kan-knekke-korona-1.14941226


Også på OUS her hjemme venter de på tillatelse til å teste Remdesivir.


«– Det er bare ett medikament vi tror kan ha reell effekt, og det er remdesivir, sa Bruce Aylward, assisterende direktør i Verdens helseorganisasjon (WHO), tidligere denne uken, ifølge Aftenposten.

Forrige uke skrev NRK om et europeisk forskerteam med NTNU på laget som har undersøkt flere medisiner de tror vil ha en virking mot koronaviruset. Blant dem er remdesivir.
– Vi er veldig sikre. Medisinene det er snakk om, har blitt testet i laboratorium hvor det har blitt vist effekt, sa masterstudent Petter Inge Andersen ved fakultet for medisin og helsevitenskap ved universitetet den gang.
Legemiddelet er allerede blitt testet på en pasient i USA. Det blir også testet i Asia.»


https://forskning.no/ntb-sykdommer-virus/oslo-universitetssykehus-vil-teste-ikke-godkjent-ebolamedisin-pa-koronasmittede/1655624
Redigert 21.01.2021 kl 05:27

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.