Transport, bil og fly

hstray
19.03.2020 kl 23:47 4273

Skulle bare en statsgaranti på plass så våknet alle shortere, og børskommentatorer som har et horn i siden til Nas. Og mer kommer garantert imorgen fra bla. Tor K i DN.
Sundberg har allerde publisert sin kommentator i E24 hvor dagens aksjonær verdier avskrives som tapt.

Styreleder Nils Smeedgard jobber selvsagt med å opprettholde og ivareta mest mulig verdier for dagens aksjonærer i en ekstremt krevende og usikker periode hvor alle flyene er på bakken. Det er umulig å gjør noen emisjon når det er så stor usikkerhet som nå.

Jeg tror at HBK med Kjos og kise vil gjør hva som står i deres makt for å unngå konventering av alle obligasjonsgjeld.
Dvs. at Nas ved sin usedvanlige dyktige CFO geir karlsen må jobbe med de asset de har, og se på hva som kan selges av eierandel i leasing selskap, salg av dreamlinere, langdistanse satsning, samt man jobber aktivt mot Boeing for å terminere store deler av 737 max bestillingen. Ved terminering av flybestilling vil Nas få tilbakebetalt PDP midler på flere milliarder nok. Det er nok en vei Nas forfølger nå. I tillegg er det viktig å lande en endelig kompensasjonsavtale med Boeing som selvsagt henger sammen med 737 max bestillingen og hva som skjer der.

Videre så er det kritiske for Nas hvor lenge dagens situasjon varer. Er den over om 3-5 uker iht mønster fra Kina så vil mye løses av seg selv. Mister man hele sommersesongen så blir det ny runde med nye 3 milliarder fra staten.

Visst man følger IATA og EU interesse organisasjon for flyselskaper så er ikke siste ord sagt fra flyselskaper iht det enorme tapet de har lidd av stengte grenser, flyplasser samt stenge reisetriksjoner. Men nå er det i første omgang viktigst å sikre likviditet, og det gjorde Nas ikveld. Selvsagt blir shortaktører på forumet her provosert.

Til se som tror at Boeing skal gå konkurs, så er det USA størst eksportbedrift, har viktig militære leveranser og sysselsetter en verdikjede på 1,5 milloner ansatte i USA.
Trump har vært tydelig på at han aldri ville tillatt en konkurs av Boeing og vil tilby bailout til selskapet visst det trengs
Redigert 21.01.2021 kl 07:14

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.