Farma

monitor1
21.03.2020 kl 01:30 3345

Den var litt tynn. Jeg opplever at det er ganske så mange optimister igjen, både her og der. Se bare på alle NASsere
At bunnen er «ganske nær» kan bety på mandag eller om tre måneder.
Total kapitulering har jeg ikke sett ennå, utenom i endel enkeltaksjer.
Virus begynner å komme vel nær i deler av USA, men her på berget og i Østerrike, har vi fortsatt full kontroll for øyeblikket, så mange nok håper at vi nesten slipper unna om godværet kommer litt rask iår.
Først om minst to uker vet vi om det går den veien høna sparker i Norge.
Inntil da vil optimisme leve ( og egentlig håper jeg på et lite under jeg også).
Men den lille djevelen som sitter på den andre skulderen forteller meg at dødsratekurven har steget brått i mange av de tidligere bastioner i EU, og vi kommer dessverre ikke unna.
Trillioner av dollar er borte i papirverdier, og målt i dollar er Oslo Børs Casino halvert, og en av de verste børsene.
40% verditap ifht. dollar på 8 måneder, hvorav 28% de siste to ukene, 29% børsfall, rente ned til 0 snart, Europas største kandidat for flykonkurs og noen småting som hva som skjer innenfor oljeservice og norsk shipping fremover utover de konsekvenser som utspiller seg worldwide.
Så er det noen jokere igjen også: Hva om de 6 største havner ( som har gått på 75% kapasitet grunnet at fabrikken Kina stengte) nå igjen blir rammet grunnet full stans i sin egen maskineri. ( Nederland x2, Belgia, Frankrike, Tyskland og Spania). Siste joker: Alle nysmittede i Kina er ikke fra Wuhan, så hva skjer om de løsner på sine restriksjoner? Om de får nok en runde i Kina, vil også de største 4 banker i verden kunne bli berørt, og da har corona også utløst en en ny finanskrise.

Vi er på langt nær der, og for all del: Om vi er nær bunnen, så er ingenting bedre enn det; Det betyr jo bare at vi kan forvente oss en snarlig slutt av coronavirus, og spise corona jordbær og drikke corona øl isteden.

Lovte meg selv en konjakk og glemte det. Av de midler mot corona, som garantert ikke virker er konjakk det beste.
God natt til dere

En som skriver alt for mye i forhold til de 0 aksjer han eier.

PS: også DNB er optimist: https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/03/20/7509896/wall-street-stupte-videre-verste-uke-siden-finanskrisen
Redigert 21.03.2020 kl 01:43

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.