Offshore

delta
16.09.2018 kl 15:13 8732

Jazz I dag kl 13:20
Tnx.
Riggmarkedet er jo på vei opp fra en dyp dal så da er det ikke flust av jobber man kan få tildelt i dag. Blant undermarkedene i rigg er HSHE-markedet i front i oppsvinget hvor utnyttelsesgraden er rundt 90% for britisk og norsk sokkel sett under ett og ratene allerede på ok nivå (rundt USD 300k/dag i Norge). Det ventes at utnyttelsesgraden vil nærme seg full utnyttelse om få år med ytterligere stigning i ratene. ODL i sine noter til regnskapene opererer med USD 435k pr dag som langsiktig rateforventning - hvis det slår til, kan verdi pr aksje være på kr. 80-tallet.

En ODL-presentasjon fra april gir inntrykk av forventning om meget sterke fundamentale forhold for ODLs rigger i framtiden, bl.a.: «Market recovery is happening: * Increased activity in the harsh environment market * More wells sanctioned in Norway than in the prior upcycle * Modern rigs are being preferred by the oil companies». ODL presenterer seg også som «The harsh environment specialist: * Preferred by the oil companies * Excellent drilling efficiency * Sold out on near-term rig capacity». I media har Aker BP f.eks. vært referert på at de gjerne betaler høyere rater for rigger som gjør at Aker BP totalt kommer ut med bedre økonomi på prosjektene sine. ODL er jo godt «inne» hos Aker BP som følge av dette også.

Equinor f.eks. er konkret på at de skal bore mye på norsk sokkel i årene framover. Fra dn.no 28.8.18 om Equinor med overskriften «Vil bore 3000 brønner og finne mer gass»:

De neste tiårene planlegger blant annet selskapet å bore mer brønner på sokkelen enn det selskapet har gjort siden oppstarten for nær 50 år siden. Optimismen står i kontrast til stemningen under oljekrisen for bare få år siden da selskapet betalte milliardbeløp til riggeiere for å slippe unna leiekontrakter for rigger.
De to la blant annet frem disse konkrete målene:
* Bore opp mot 3000 brønner de neste tiårene
* Forlenge levetiden til over 20 installasjoner
* Bore 20–30 letebrønner årlig, og aktivt lete etter gass
* Utrede havvind og elektrifisering for å redusere klimagassutslipp
* Øke tempoet i digitalisering og bruk av ny teknologi
Kilde:
https://www.dn.no/nyheter/2018/08/28/1140/Energi/vil-bore-3000-bronner-og-finne-mer-gass


Interessant hvordan investorer tenker nå om dagen om riggsektoren, jf. f.eks. tidligere meglertopp Anders Onarheim, jf. dn.no:
– Markedet som helhet er ganske fullt priset om dagen, sier Onarheim.
– Jeg synes det er vanskelig å finne billige aksjer. Men igjen, jeg tror sektorrotasjonen kommer til å skje, og da tror jeg at oljeservice blir interessant fremover, legger han til.

– Vi har hørt mye om at rigg ser spennende ut og det er ingen tvil om at det har skjedd betydelige ting på riggsiden, sier Onarheim.
– Rigg kommer nok til å komme ganske tidlig nå under oppturen. Seismikk er litt mer uklart, selskapet TGS leverer veldig bra, men så det et spørsmål om det er for mye kapasitet på båtsiden, sier Onarheim.
– Undervannspillere blir interessante, men det avhenger litt av i hvilke deler av undervann-segmentet du er og hvor fleksibel forretningsmodellen din er, legger han til.
Kilde:
https://www.dn.no/nyheter/2018/09/14/1121/Finans/anders-onarheim-jeg-synes-det-er-vanskelig-a-finne-billige-aksjer

Redigert 21.01.2021 kl 07:10

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.