Industri

nemi's
17.09.2018 kl 12:40 2043

Sofa, regner med du har sett presentasjonen jeg delte link til her om dagen, om REC's FBR-B satsing (kun) i Yulin. Jeg regner det som usannsynlig at ML blir oppgradert med nye produksjonslinjer for mono-kvalitet, hvis ikke handelskrigen først finner en løsning. Og dessuten da, må ML generere cash over tid ved å selge FBR-A til wafer-segmentet , i Kina primært, som fortsatt har leveranser på multi-wafer. Som vi vet nå etter China-531, er spådommen at poly PV-celler utgjør kun 20% markedet i 2020. Det betyr at REC må selge FBR i ROW og Kina, samt finansisere og tilpasse ny produksjon pokker så raskt i ML. Er ikke REC og Yulin med i mono-racet i 2019, kommer Wacker, Daqo, GCL, Tongwei og OCI til å ta hele markedet og kontrakter til mono. Som du vet ramper disse opp kapasitet på høykvalitetspolysil for fullt. Altså, det er ingen grunn til å hovere over at jalla-produsenter for polysil i Kina faller fra; nå handler det derimot om hvem som tar 80% av mono-markedet til 2020.

Hvis Kina-tollen løser seg raskt, vil REC kunne rigge en finansieringsplan for debottlenecking og nye FBR-B reaktorer også i ML. Nå eier REC kun FBR-B reaktorer i Yulin, kun 15%, og kun på demostadiet i 2018. Når det gjelder byggekost for en eller flere nye FBR-B produksjonslinjer må vi nå basere oss på det lille vi vet om FBR-B flaggskipet i Yulin. Og her tar det fryktelig lang tid - kun på second grade kvalitet per Q2. Se presentasjon for innfasing av flere reaktorer denne høsten. Hva som er overførbart i kost til ML er uklart, men de facto er de eneste fullskala FBR-B produksjonslinjene REC vurderer i Yulin, opplagt, siden REC eller bare selger i ROW. TT bør kunne forklare mer på Q3.

Om ASP er 11g eller 12$/kg i ROW spiller ingen rolle enn annet på neste Q-regnskap, i beste fall. ML overlever ikke uansett, som jo TT også advarer om. Alt tyder på at han har fryktelig rett i det. Han har skjønt hvor lite tilpasningsdyktig ROW er. Bare husk alt som har skjedd rundt varsler i Taiwan og Kina siden China-531, og man ikke så konturene av ved Q2.

Offisielle ordlyder fra REC er altså; deres videre FBR-satsing er avhengig av Kina-tollen + Yulin-anlegget + alt haster. Ikke bra, dette!

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.