Finans

19.09.2018 kl 11:16 4054

Det er mye vi ikke vet - og det er enorme summer gjeld som er skjult gjeld, enorme summer i aksjemarkedet er verdier som ikke eksisterer hos selskap i virkeligheten. Et eksempel: Kjøp en enebolig i Bærum, Oslo eller et populært strøk - prisen er kanskje 10-20. millioner kroner. Hva koster det å bygge denne boligen inkl. tomt? Jo, 5-6 millioner maks inkl. tomt. Tomteprisen er også altfor høy, der de er å oppdrive (til boligformål). Samtidig er ikke lønnsveksten tilsvarende. ...og hva med alle de som har kjøpt bolig nr. 2 som nå sliter med å leie ut? På Finn.no vokser antall utleieboliger, og de blir ikke leid ut. Det er for mange utleieboliger. Eiere av bolig nr. 2 vil komme til å måtte selge, da det er tap istedenfor fortjeneste - og når de boligene kommer i markedet (samtidig med økt rente) + de eneboligene fra eldre generasjoner..Da blir det et heftig press i markedet. Dagens unge har ikke råd til å kjøpe slik det er i dag. De studerer lenger, jobber seg opp egenkapital altfor seint.

Jeg mener personlig at krakket som kommer nå - og nedturen over flere år, vil være såpass "heftig" at redningspakker ikke vil fungere. Det er som Spetalen har sagt tidligere: det beste er å bare la virksomheter og mer til gå konkurs, for så å bygge opp alt igjen fra scratch.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.