Olje

larssunn
19.09.2018 kl 19:47 5789

Dette er utdrag fra en artikkel i ABC Nyheter om den svake kronen, som en påminnelse til dem som tror at «markedet alltid har rett». Situasjonen minner veldig om wrl. Slik Tanzania og Canada er langt borte fra norske analytikere, slik er Norge og den norske kronen ganske fjern for det internasjonale valutamarkedet. Skjer det fundamentale forandringer og sterk bedring i økonomien, så fanges det ikke opp fordi man ikke setter seg inn i saken. Dessuten er det lav likviditet både i den norske kronen og wrl. Her kommer utdraget:

Begrenset kunnskap

– Den norske krona har vært veldig svak de siste månedene, noe økonomer har hatt store problemer med å forstå, sier Bruce.

– Det ser ut til at utenlandske banker og investorer har begynt å kjøpe og selge den norske krona i takt med den svenske, sier han.
Flere økonomer har forklart fenomenet med at utenlandske investorer ikke ser spesiell stor forskjell mellom Norge og Sverige.

– Ettersom både svenske og norske kroner er små valutaer er det nok slik at mange investorer har begrenset kunnskap om verdsettelsen av dem, sier Waqas Sarwar fra CMC Markets til ABC Nyheter. Han viser til at når valutaene er små, er det også lavere likviditet i dem. Det betyr hvor enkelt de kan kjøpes og selges.
– God likviditet er svært viktig for tradere og investorer. Med begrensninger i den blir det lett slik at investorene ikke bruker tid på å forstå sammenhengene fullt ut, sier han. Konsekvensen kan bli at markedsaktørene ikke fanger opp endringer i den norske realøkonomien, noe som igjen fører til endringer i norsk pengepolitikk, mener Sarwar.

– Som investor kan det ofte være en merverdi i å sette seg inn i verdsettelsen på en underanalysert valuta. Men på et tidspunkt vil «støyen» avta og valutaen igjen prises i henhold til hva det fundamentale skulle tilsi.

----------------

Regner med at tingene skrur seg til når delistingen endelig blir vedtatt, London er etablert som hovedbase og Eskil setter inn støtet mot det londonbaserte investor-markedet, som planlagt for Q4.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.