Transport, bil og fly

Mr Burgundy
04.04.2020 kl 12:37 1672

Det er mer komplisert enn som så; alle kreditorer må fryse renter og avdrag og NAS må igjennom en emisjon på mange milliarder kroner.

Alle skjønner at det ikke er normal aktivitet den 30 juni, lite trolig at obligasjonseirene vil øke sin risiko uten kompensasjon, de har også sine forpliktelser og alle kniper igjen for å konserverer cash i disse dager. Regner med at aksjonærene heller ikke er stinne av cash, isåfall burde de sprøyte inn milliarder i NAS nu.

Overfor Dagbladet bekrefter Garantiinstituttet for eksportkredit (GIEK) fredag ettermiddag at leasingselskapene omfattes av dette kravet. Dette er en forutsetning for at Norwegian skal få tilgang til andre del av statsgarantien på totalt tre millarder, som er på 1,2 milliarder kroner.

Dagbladet har også spurt GIEK om dette betyr at flyutleierne må avstå fra flyleie fram til 30. juni.

«Ut fra kravene som er satt for transje 2 så er svaret ja på begge dine spørsmål», skriver GIEKs kommunikasjonssjef Allon Groth til Dagbladet.
Redigert 21.01.2021 kl 00:00

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.