Media

kaunis
KORONA 06.04.2020 kl 16:28 1026

Innlegget er slettet av administrator
Estimater av antatt dødstall i coronavirus har liten betydning
Med alle de ukjente om covid-19 , bør du ta noen tall du hører om dødstall eller hvor lang tid restriksjoner vil vare, ikke bare med en klype salt, men med en sekk med detDU vil sannsynligvis ha lest at det kommer til å være X tusen dødsfall fra coronavirus i landet du bor i. Du har kanskje også lest at det kommer til å være en størrelsesorden mer eller færre dødsfall . Du vil være rett i å være usikker på hva som er riktig. Det kan være noen av dem, eller ingen.

President Donald Trump har snakket om mulige 100.000 til 200.000 dødsfall i koronavirus i USA hvis hans administrasjon "gjør det bra" med å takle viruset. I Storbritannia har det vært snakk om 20 000 dødsfall hvis tiltak fungerer og 250 000 uten begrensninger. Det har ikke vært mangel på andre estimater fremmet av personer med liten erfaring med epidemiologi, hvorav noen faktisk kommer veldig lavt.

Disse beregningene, tilnærminger og guesstimates fra eksperimentelle modelleringsstudier og back-of-the-konvolutt blogging bygger et forvirrende bilde, ikke minst fordi de antyder at det er mulig å tildele en numerisk verdi til covid-19s fremtidige dødstall på dette tidspunktet.


Vi lever gjennom en situasjon med få sikkerhet. Hvis noen beregner at 1 prosent av den globale befolkningen er innstilt på å dø i denne pandemien , si, kan dette være galt av minst seks grunner.

"Vi kan ennå ikke vite om vi kan bremse pandemien lenge nok til å utvikle medisiner og vaksiner mot den."

For det første kan vi ennå ikke være sikre på dødeligheten i covid-19, eller i hvilken grad dette vil bli påvirket av lokal mangel på ventilatorer. For det andre vet vi ikke hvilken andel av verdensbefolkningen som sannsynligvis vil fange infeksjonen, med noen estimater som varierer mellom omtrent 60 og 80 prosent. For det tredje vet vi ikke i hvilken grad nasjonale restriksjoner, som varierer vilt over hele kloden, vil forhindre eller forsinke infeksjoner og dødsfall.

I tillegg til dette kan vi ikke vite ennå om vi kan bremse pandemien lenge nok til å utvikle medikamenter og vaksiner som dramatisk kan redusere antallet dødsfall fra covid-19. Og til slutt vet vi ikke en gang hva slags immunitet - om noen - overføres av dette viruset, og om det er mulig å utvikle alvorlige symptomer fra en gjentatt infeksjon .

Med alle disse ukjente, bør tallene du hører om dødstall eller hvor lange restriksjoner vil være på plass, eller hvor mange som vil trenge intensiv behandling, ikke bare tas med en klype salt, men med en sekk.

Mer om disse emnene:Read more: https://www.newscientist.com/article/mg24532763-600-estimates-of-the-predicted-coronavirus-death-toll-have-little-meaning/#ixzz6IqLlVy6g


Read more: https://www.newscientist.com/article/mg24532763-600-estimates-of-the-predicted-coronavirus-death-toll-have-little-meaning/#ixzz6IqLX4Y7HRead more: https://www.newscientist.com/article/mg24532763-600-estimates-of-the-predicted-coronavirus-death-toll-have-little-meaning/#ixzz6IqLNITfz

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.