Finans

exian
21.09.2018 kl 14:27 1497

Det er oppblåste eiendeler rundt omkring, og amerikanske obligasjoner synker.

Aksjemarkedene er tilsynelatende sterke om dagen, men som en av våre skribenter påpeker er det grunn til å være på vakt. Siste døgn steg den amerikanske renten på 10 års "sikre" statsobligasjoner markant og er nå på 3,08%, samtidig som flere indekser og enkeltaksjer gikk i nye rekorder. Dette tyder på at det er en vridning, i hvert fall midlertidig, over fra bonds til aksjer. Han skriver:

"Hvorfor er dette så farlig? Det hele skriver seg tilbake til 2008, da den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (FED) hånderte subprime-krisen og krakket i det amerikanske boligmarkedet ved å skape en enda større boble i en av verdensmarkedets største assets, nemlig amerikanske statsobiligasjoner. Stimulering av banker, kvantitative lettelser og ikke minst kunstig lav rente i flere land har medført oppblåsing av mange assets, særlig aksjer og særlig FAANG-aksjene har fått en hinsides prising.

Det at renten stiger, betyr at prisen på bonds faller, og når bonds faller, begynner boblen å briste. Dette vil til syvende og sist ikke bare gjelde bonds, men absolutt alle assets som har fått blåst opp sine verdier under den lengste oppturen som aksjemarkedene har hatt siden 1920-tallet - på grunn av de kvantitative lettelsene (QE). Som tidligere nevnt har FED allererede begynt å reversere denne prosessen. Det er naivt å tro at oppgangen i aksjemarkedet vil fortsette når denne prosessen - som altså var roten til hele oppturen - nå reverseres." #bonds #USA #wallstreet #asstes #bobler #crash #krakk #FED #QE
_____________________________________________________________________________________________________________
Oljefondet bør gå i krisemodus.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.