Olje

gunnarius
22.09.2018 kl 00:41 3749

Ad ”simulation modelling study” Aje - MXO har meldt at simulerings studien var forventet om 3 mnd., men angir ikke eksakt. Så vi må kunne gi dem litt mer tid om dette er nødvendig. Det er egentlig ikke kun denne studien som er så avgjørende, men at studien legges til grunn for Turonian Oil Rim Development Plan. Deretter følger Final Investment Decision (FID) for the integrated Oil and Gas Development Project. Det er slik Align Research rapporten/analysen skisserer tidslinjen for mer olje på Aje. Og det er slik det oppfattes fra min side, etter å ha sjekket litt rundt.

Hva betyr dette for Panoro og et eventuelt salg av Aje?

For det første er det liten grunn til å anta FID integrert O&G utbygging på Aje kan bli tatt før et stykke inn i H1 2019. Imidlertid er det fullt mulig å forsere oljeproduksjonen ved å bore en brønn (trolig Turonian Oil Rim) H1 2019, for deretter å øke boretakten. For det vil være en Turonian Oil Rim brønn, med antatt produksjon på rund 5.000 f/d, som vil utgjøre en game changer. Som tidligere nevnt, OPEX ned fra $40 til rundt $20 og inntekt per Q i området USD$ 3.5-4 mill. netto til Panoro. Som folk kan forstå, med slike inntekter og utsikter med etterfølgende gassutbygging, vil Aje bruden - og spesielt pga. økt oljeproduksjon - endelig kunne fremstå som pyntet. Og i en slik stand at Panoro kan forlange bedre pris. Av særlig interesse og mulighet for bedre pris vil være slik det er skissert, at Aje partnerne søker prosjektfinansiering via offtake agreement eller annen ekstern funding. Uansett vil slik prosjektfinansiering på Aje medvirke til bedre pris for Panoros eierandel.

Har veldig liten tro på at Panoro deltar i gassutbyggingen. Føler meg temmelig sikker på at Panoro innen Q4 vil ha solgt Aje. Kjernreområdet vil følgelig deretter være Tunisia og Gabon. Følg med på Tunisia med reserver rundt 20 mmbbls og lav OPEX og CAPEX. Langt større reserver i Tunisia enn Panoros 8.33% eierandel på Dussafu. Antatt produksjon fra Tunisia i 2019.

Hva kan salget av Aje benyttes til?

For det første, videre utbygging av Dussafu og mulighet til å kjøpe høyere eierandel. For det andre, utbygging og produksjon i Tunisia raskest mulig. Trolig også M&A fremstøt, enten i Tunisia eller Vest-Afrika.

La meg først sitere WIKIPEDIA:

Julien Balkany (born 29 January 1981, in Neuilly-sur-Seine, France) is a French businessman and an investor based in London. He is the younger brother of French Member of Parliament, Patrick Balkany. He is the cofounder of the private investment company Nanes Balkany Partners based in New York. He also ran for office in the June 2012 French Parliament election.

Styreformann Julien Balkany med sitt kontaktnett i Tunisia og Torstein Sanness (eks Lundin) vet hva de holder på med. Det er ingen tilfeldighet at Tunisia ble valgt.

PEN eller BWO. Begge vil jeg si, men de er ulik av profil ved at PEN i større grad er et rent E&P selskap. Noe som kan være en fordel i tider med høye oljepriser.
Redigert 22.09.2018 kl 00:55

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.