IKT og Tech

Cumulus
17.04.2020 kl 16:25 3086

Jeg synes enkelte her har en litt underlig tilnærming til rabatten i emisjonskursen. Emisjonskursen var meget god og rabatten var både naturlig, nødvendig og positiv for fremtidig utvikling og aksjonærfellesskapet.

Det er jo ikke i selskapets interesse å tyne kursen høyest mulig. For selskapet isolert sett er det kun beløpet som har betydning. Om emisjonen ble satt på 55, 35 eller 75 spiller liten eller ingen rolle.

Kursen har større betydning for aksjonærene fordi de i utgangspunktet vil være bekymret for utvanning. Men så lenge emisjonen rettes mot alle, slik at alle aksjonærer kan delta, da er det ikke lenger så viktig at kursen tynes høyest mulig. Tvert i mot, det kan være i alles interesse at de nye aksjene kommer "in the money" raskt for å signalisere positiv utvikling. Det er jo ingen som vil kjøpe en eneste aksje i en eneste emisjon hvis det alltid var slik at emisjonen ble satt på høyeste kurs.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.