Olje

Nå gir vi gass
27.09.2018 kl 10:19 3603

Litt norsk:

(Oslo, 27. september 2018) Nel Hydrogen Electrolyser, en avdeling av Nel ASA (Nel, OSE: NEL), har mottatt en innkjøpsordre for det første P2G-prosjektet i Australia fra ATCO-gruppen som vil bruke en Proton® PEM elektrolyser. Denne kontrakten er strategisk viktig da den åpner opp et nytt P2G-marked og bygger på P2G-opplevelsen som Nel har oppnådd i mange andre deler av verden.

ATCO utvikler et bransjeledende Clean Energy Innovation Hub (CEIH) basert på selskapets Jandakot Operations-anlegg i Vest-Australia. CEIH inkorporerer produksjon, lagring og bruk av hydrogen, samt kommersiell bruk av ren energi i mikronett systemer. CEIH vil produsere grønt hydrogen fra elektrolysenergi og injisere hydrogen inn i mikronettverket på Jandakot anlegget. Noen av erfaringene fra dette prosjektet inkluderer optimalisering av hydrogenlagringsløsninger, blanding av hydrogen med naturgass og bruk av hydrogen som direkte drivstoff.

"Vi er veldig fornøyd med å bli tildelt denne kontrakten for å levere vår nyeste PEM elektrolyser teknologi for det første P2G-prosjektet i Australia, vi tror at dette kan representere et viktig nytt marked for denne teknologien. Prosjektet vil vise hvordan hydrogen kan spille en nøkkelrolle for å bidra til å karbonisere planeten vår. Dette vil ytterligere markere P2G-beredskapen til elektrolyserteknologien vår fra mer enn 3500 solgte systemer, inkludert mer enn 20 P2G-prosjekter i ulike deler av verden, sier Jon André Løkke, administrerende direktør i Nel.

ATCOs CEIH-prosjekt støttes av Australian Renewable Energy Agency (ARENA). ARENA arbeider for å akselerere Australias skifte til en rimelig og pålitelig fremtid for fornybar energi, ved å finansiere prosjekter og dele kunnskap som driver innovasjon og kommersialisering av fornybar energiteknologi.

Prosjektet forventes å være fullt operativt i 2019, og partene har besluttet å ikke avsløre kontraktens totale verdi

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.