Olje

Nå gir vi gass
27.09.2018 kl 15:47 1581

Ny melding:

(Oslo, 27. september 2018) Nel ASA (OSE: NEL) kunngjorde i dag at H2BusEurope-prosjektet ble valgt av Connecting Europe Facility-programmet (CEF) for en foreslått pris på nær 40 millioner euro for utplassering av en flåte med drivstoff cellebusser og støtteinfrastruktur.

"Vi er svært fornøyd med at CEF-programmet har valgt vårt prosjekt for en foreslått pris på 40 millioner euro. Hydrogenbusser er klare for stor utbygging i Europa, og dette prosjektet er en viktig skritt for å redusere den totale kostnaden ved eierskap av hydrogen busser mot et nivå nær fossile brenselbusser ", sier Jacob Krogsgaard, SVP for Nel Hydrogen Solutions.

H2BusEurope-prosjektet er et ambisiøst prosjekt utviklet av Nel og andre ledende industripartnere for å få totalt 600 brenselcellebybusser på veiene i utvalgte regioner i Europa og etablere tilstrekkelig tilførsel av grønt hydrogen med Nel og H2Stations.

CEF-komiteen godkjente i dag listen over prosjekter for foreslåtte CEF-priser, der H2BusEurope-prosjektet er rangert på listen for å få nærmere 40 millioner euro av støtte fra EU. Nel og H2BusEurope-partnerne vil avsløre ytterligere detaljer om prosjektet innen få måneder.

"Med denne siste kunngjøringen bekrefter vi igjen vår posisjon som den ledende samarbeidspartneren for de raskt voksende tungtmarkedene. Nel er klar med komplette løsninger for å produsere, lagre, distribuere og dispensere hydrogen for dette viktige segmentet, sier Krogsgaard.

Fredag ​​forrige uke innviet Nel H2Station Factory i Herning, Danmark, med en plateselskapskapasitet på 300 H2Stations pr. år. En H2Station® kan betjene en flåte med 400-800 brenselcelle elektriske personbiler eller 30 brenselcelle elektriske busser.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.