Media

GreenHat
25.04.2020 kl 09:05 230

Innlegget er slettet av administrator
Lockdown og karantene: Farvel, India?
Men har vi kompetansen og kapasiteten her hjemme? Vår erfaring som et nordisk IT-selskap er at konsulenter fra Norden er mer effektive og med større trygghet skaper det riktige sluttproduktet enn indiske IT-konsulenter. Konsulentene jobber på en annen måte, de tar mer ansvar og har mer kunnskap om problemene som skal løses. Kulturell likhet og forståelse, like tidssoner og samme språk øker også effektiviteten vesentlig.

--> Det er mange Norske IT konsultenter som har sittet å skrevet prosedyrer i word for hvordan utføre oppgaver for deretter å miste jobben etter opplæring. At Indere måtte bo i Norge pga sikkerhet hensyn utover at de er mer utsatt for oppsigelse ved feil gjør at de "sikrer" seg. Av de vi ansatte var det ingen som kunne programmere eller hadde IT utdannelse, men de var lærevillige og noen ble flinke etter flere år med opplæring i Norge. Dette var på drift siden og kompetansen var mer eller mindre null i starten. Poenget mitt er at når det kom massive oppsigelser i Norge ville ingen utdanne seg innen IT og at Indere har nok fått mye fra konkurrerende IT bedrifter med kurs og opplæring for deretter begynne i IT selskaper i India da de ble leie av å bo i Norge over lang tid. Utover det trivlige mennesker som passerte oss stillingsmessig iløpet av 2 år i India selskapene....

Samtidig blir vi oppringt av Windows fra India som svindler folk og de er anmeldt av Microsoft og ingenting gjøres. At de har innsyn i Bank og Finans til sentral infrastruktur i Norge dvs databasene står nok fysisk i Norge, men dataene ?

Global handel viser seg å være at munnbind og alt kommer fra Kina og IT fra India til all matproduksjon kommer fra IKKE NORGE da er spørsmålet hva skal vi med forsvar/militære til å forsvare landet ? Samtidig er Norge basert på Olje og Gass + noen laks og ikke posisjonert for fremtiden så at IT ender opp med POTET Norge er nok veldig mulig på sikt. Det eneste er at boligprisene skal opp og offentlig sektor spiser 500 milliarder og privat sektor sakte kveles i Corona tider, så muligheten for at Norge ender opp med barkbrød og poteter.

takk

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.