Farma

mlande
05.05.2020 kl 00:59 7163

Coronakrisen er blitt helpolitisert og dreier seg i liten grad om å gjøre coronasyke friske. FDA godkjente patenterte Remdesivir mot corona på rekordtid. Begrunnelsen var at Remdesivir reduserte antall dødsfall fra 11% til 8%. Alternativene Chloroquine og Azithromycin, som ser ut til å gi bedre resultater, men har gått av patent, diskrediteres i større grad en før.

"Biotek-nerdene" som vil gi zink forebyggende og kombinere zink, Chloroquine og Azithromycin som behandling mot corona, utmanøvreres av WHO og helsebyråkratene. Zink fra helsekostbutikken mot corona høres ut som en dårlig spøk, men biotek'en bak er interessant.

WHO og Norge tester Chloroquine først ved sykehusinnleggelse som ofte vil være for sent i sykdomsforløpet uten også å gi zink. Chloroquine virker ved å slippe zink inn i cellene og blokkere RNA polymerasen viruset trenger for å formere seg. Dette kan gi enkelte for lavt nivå av intracellulær zink som igjen påvirker hjertemuskelrytmen via cellemembranproteinet RYR2.

https://www.jbc.org/content/290/28/17599.full.pdf+html

Legemiddelverket, hvor Steinar Madsen premieres med en av toppjobbene for å ivareta legemiddelindustrien interesser i stedet for folks helse, er ute og advarer om hjerterisikoen:

https://legemiddelverket.no/nyheter/alvorlige-hjertebivirkninger-av-klorokin-og-hydroksyklorin-ved-behandling-av-covid-19

Andre journalister følger lojalt opp og skriver ukritisk om farene ved Chloroquine. Det samme gjør smitteverndirektør Line Vold ved FHI. Ingen stiller spørsmål om hvordan Chloroquine kan ha blitt brukt forebyggende mot malaria av millioner av mennesker i flere tiår på steder tilnærmet uten sykehus. Kritikken gjør det etisk vanskelig for leger å bruke Chloroquine off-label.

Høy zinkstatus hos befolkningen i Norge, Island og Færøyene pga. mye sjømat, kan være årsak til de lave dødstallene sammenlignet med andre land. På norske sykehus gis corona-pasienter ofte intravenøs næring som (tilfeldigvis) også innholder zink. Tyskland har mye dårlig industrimat og folk tar multivitamineralpiller med zink, noe som kan forklare lave dødstall. I de hard rammede innlandsdelene av Italia, Spania og Frankrike, spiser de i stedet sunn, kortreist mat med nye grønnsaker, men dette har lite zink. I vegetarianerhovedstaden New York får mange i for seg for lite zink.

Zinkmangel er spesielt utbredt hos eldre over 75 år. Menn, som er mer coronautsatt, trenger mer zink en kvinner pga. testosteronproduksjonen. Mange corona-pasienter opplever tap av smak og luktesans. Tap av smak og lukt er et vanlig symptom på zinkmangel:

https://en.wikipedia.org/wiki/Zinc_deficiency (Se appetite)

Ved en corona-infeksjon vil kroppen sannsynligvis prioritere zink til bekjempelse av viruset.
Personer med lav zinkstatus vil kunne få et alvorlig sykdomsforløp.

Det er ikke utenkelig at zinktilskudd eller zinkholdig mat som østers, skalldyr og biff, kan fjerne corona-rabatten på aksjer selv om helsebyråkratene blokkerer bruk av Chloroquine og Azithromycin:-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:59

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.