Olje

Matsern
03.10.2018 kl 21:04 3089

Regel nummer 1. Aldri invester i selskaper som du ikke skjønner noe av. I den båsen kan du putte Targovax og Nano, hvis du ikke er professor i kjemi, kreftlege o.l. En dårlig test og selskapet kan være null verdt på en dag, ren lotto.

Når det gjelder Borr Drilling, er det akkurat samme story der som med PGS, kanskje enda verre. "når kontraktsvilkårene er gode nok" sier du. Ekstremhausset aksje i et marked med vill ovrkapasitet. Men når gullgutten Trøym starter riggselskap, da jubler og klapper beundrende analytikere og investorer. Helt absurd, må bare le av det hele. Oljeselskapene vet hvor de skal drille, de har hamstret billig PGS-seismikk i flere år. Så hvorfor har ikke drilling tatt av med høyere oljepriser, det må du spørre deg om. Og hvorfor er havbunnseismikk på vei opp selv om oljeselskapene er proppet med PGS-data.

Jeg tror oljeselskapene rett og slett må de-riske, de må tenke 10-15-20 år frem i tid. Der inngår det scenarier med oljepris på 20-30 dollar. De må drille forsiktig, kun der de vet med stor sikkerhet at de vil finne olje, nok olje til at det blir lønnsomt. For å kunne gjøre det, må de kjøpe havbunnseismikk og tenke nytt med nye letemodeller.
Redigert 03.10.2018 kl 22:39

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.