Farma

SOFTOX 08.05.2020 kl 10:43 16226

Låner denne fra Shareville igjen 🙈

P/E Softox

For en tid tilbake lagde jeg en P/E beregning som jeg delte på XI og Shareville. Den var en meget konservativ beregning, og fikk likevel frem poenget at aksjen er kraftig underpriset. Jeg registrerer at den spredde seg videre fra de nevnte fora og har utviklet seg i en noe euforisk retning på andre fora jeg av ulike årsaker ikke frekventerer 😉

Det har nå gått litt tid og vi har nye fakta for nye beregninger på bordet og jeg vil gjøre en ny beregning samt oppsummere selskapet slik jeg ser det per nå. Jeg vil da også lufte noen pros og cons.

Fra juni av vil selskapet ha 75k flasker i produksjon. De vil da produsere 2 produkter. Hånd- og overflatedesinfeksjon. Selskapet har ikke opplyst tall om inntjening annet enn at 5k flasker per dag utgjorde 1,2 mill i inntekter per uke. Her finner vi to store usikkerhetsmoment:

* Dette estimatet var før Corona (desember). Pris kan ha blitt påvirket av etterspørsel.
* Vi vet ikke om 5k flasker per dag med dertilhørende inntekt var produksjon 5 eller 7 dager i uken.

Av den grunn er det umulig å regne pris per enhet, men en må forholde seg til det grove estimatet om 1,2 mill per uke per 5k flasker.

Vi vet nå at produksjonen skal opp i 75k flasker fra medio juni. Det er 15 ganger planlagt produksjon.

15*1,2 = 18 millioner per uke.

Produksjon i 46 uker = 46*18 = 828 millioner per år.

Selskapet har tidligere vist til en bruttomargin bedre enn 80%. Vi regner dog med 80 og får 662,4 millioner.

Øvrige driftsutgifter var i 2019 på rundt 20 millioner. Økt produksjon, nye ansettelser osv gir økte kostnader. Vi vet ikke hva produksjonslinjene koster selskapet, og det ser og ut til at hele produksjon og distribusjon er satt vekk (jamfør korrespondanse med VESO). Vi kan ta hardt i og skru driftskostnader forøvrig opp til 100 millioner. Selskapet sitter da igjen med et overskudd på 562,4 millioner kroner.

Så kommer vi til skatt. Selskapet er gitt skattefritak gjennom «Skattefunn» - hva dette innebærer er for meg usikkert, så jeg regner inn 20% skatt på overskuddet.

562,4*0,8 = 449,9 millioner kroner.

Dette er et spinnvilt tall. Noe annet er det ikke å si.

450 mill delt på 7,751 mill aksjer gir 58kr fortjeneste per aksje. Gang med en P/E på 15 og du får et hysterisk tall...

Å tro at selskapet skal prises deretter per nå er spinnvilt. Urealistisk. Bare glem det. Halver overskuddet og du får fremdeles et sykt tall totalt. Til det vet vi for lite og har fått for få tall fra selskapet.

Det vi derimot vet er følgende; selskapet skal i gang med uhyre spennende forskning i København. Forstøving og inhalering av deres patenterte virkestoff for å ta knekken på infeksjoner i lunger og svelg grunnet virus og bakterier. På webcasten selskapet holdt for litt siden (denne er obligatorisk for alle aksjonærer og kan finnes på nett) ble emisjon diskutert. Geir Almås la emisjonsspøkelset dødt på kort sikt og sa at dette kom først noen år frem i tid og at da gjerne i forbindelse med at de trenger 500 millioner til å fullføre nevnte forskning i København på x antall tusen pasienter. Videre forsker selskapet på sårsalver for folk og dyr, behandling av tannkjøttbetennelse med mer.

Poenget er: overflate- og hånddesinfeksjon var aldri ment til å dekke noe annet enn selskapets løpende utgifter på kort til mellomlang sikt. Nå har selskapet havnet i en posisjon hvor de etter alle solemerker på egenhånd kan finansiere forskning som på sikt kan fase ut store deler av antibiotikabruk og som er et marked langt større målt i penger enn det de er i nå.

Den store verdien ligger i forskningen, selvsagt kan mye gå galt. Jeg gidder ikke engang å nevne det. Men fungerer patenten til softox så blir selv de villeste P/E anslag på dagens inntjening gjort til skamme.
Redigert 21.01.2021 kl 09:18

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.