Gull og gruve

_HH_
05.10.2018 kl 18:35 4693

Ja folkens, alle som er lei av kursutviklinga for heller bruke tid på å lese litt i staden for sutre på nettet. Da kan ein byrja med denne:
https://investingnews.com/daily/resource-investing/energy-investing/lithium-investing/ganfeng-prices-hong-kong-ipo-bottom-range/?mqsc=E3994450

Denne tek for seg ein IPO av det kinesiske litium selskapet Gangfeng. På grunn av handelskrigen og den auka spenninga mellom Kina og USA har dette påverka IPO en negativt retning og den vart satt i den nedre delen av kursindikasjonen.

Handelskrigen vil sette fokus på å sikre seg mineraler og råvarer andre stadar enn Kina. Dette kan vere positivt for Keliber med sin plassering i Europa.

Det går vidare fram av artikkelen at BMW har inngått avtale med Gangfeng. Dvs at dei mest sannsynleg ikkje vil vere ein kunde eller partner for Keliber.

Det siste som eg tykkjer er interessant i artikkelen er at den fyrste IPO i den vestlege verda for ei rein litium verksemd vert gjennomført i neste veke. Denne vil vere styrande for prisisng av litiumprodusentar. Det skulle ikkje forundre meg om denne IPO vert styrande for prisfassettinga av keliber i IPO når denne kjem.
Redigert 05.10.2018 kl 18:39

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.