Eiendom

Bankerått
06.10.2018 kl 21:43 8661

Jeg tror det kommer til å bli en muggen stemning i Oslo i 2019 pga flere ferdigstillinger som ble igangsatt i 2015-2016 kombinert med lav tilflytting. I 2020 ligger det an til en halvering av ferdigstillinger i forhold til 2019. Utenfor Oslo er byggetakten høy, inkludert i de andre store byene. For landet som helhet er det svært mange boliger til salgs, det har ikke gått noe ned siden 2017.

Det er formue og tilgangen på kreditt som styrer prisene. Jeg frykter at vi i 2020 får en repetisjon av 2016 i Oslo (og kanskje Tromsø?) - boligene blir forbeholdt for dem med egenkapital, spesielt ettersom kreditten vil tørke opp. Derfor er oppsiden i Oslos dyreste områder begrenset. Oslos forsteder blir nok mer attraktive igjen, spesielt med tanke på jernbaneutbyggingen. Vi får også en gentrifisering av byen videre østover og "vestkantens østkanter". Det er jo ikke noen spesiell grunn til at boliger i Søndre Nordstrand eller Furuset er så råbillige som nå, bort sett fra frykt for innvandrere og kriminalitet.

Men før det skjer, i 2019, kan det bli ganske muggent, ja.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.