Industri

G.O.gammelnok
22.05.2020 kl 15:01 33660

Kalera er den som har kommet lengst, og har allerede ett anlegg i produksjon + ett nytt under bygging (Atlanta). De er av Arctic vurdert til å ha kommet lengst, best teknologi, samt at de ikke prøver å finne opp nye løsninger på vekstsiden (de bruker hyllevare Philips). All annen teknologi er innovativ, og fremst i klassen (Arctic).

Anleggene angis til å ligge med EBIT på 20 - 40 MNOK pr. år med 12 innhøstinger. De har i planene å bygge 24 større anlegg, samt 12 HUB`er (mener det var 12), også i Europa. De har god finansiering nå, og kan vokse med solide kapitalressurser i bakhånd (bl.a. Canica).

Jeg leste presentasjonen fra Arctic 3 ganger perm til perm før jeg investerte, føler dette er et trygt bet i en verden der landbruket må utvikle seg for å kunne levere den kapasitet / kvalitet som forventes. Ser en på tallene for KALERA så bruker de nesten ikke vann, er 300% mer arealeffektiv, og 6X produksjonen med 12 innhøstinger i året. Dette er gode tall.

Redigert 21.01.2021 kl 08:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.