Dagens tema

brahman
22.05.2020 kl 19:22 165


Erfaren svensk professor med brannfakkel om helsestell på eldrehjem (eldreboender) i Sverige.

Oversatt fra Aftonbladet:

"Kritikken mot eldrevesenet: "De eldre medisineres til døde"

Under den pågående coronapandemien dør mengder av personer på Sveriges eldreboender - helt unødvendig.
Det mener seniorprofessor Yngve Gustafson, som anser at mange feilmedisineres på verst tenkelige måte.
- De medisineres til døde, sier han til Aftonbladet.

Det største problemet med Sveriges vei å bekjempe coronaviruset er at mange har blitt sjuke og dødd av covid-19 på landets eldreboender.
Tall som er blitt presentert viser at 9 av 10 som døde av coronavirus i Sverige har vært over 70 år. Og halvparten av disse har bodd på eldreboende.

Yngve Gustafson, seniorprofessor i geriatrik på Umeå universitet, som har forsket om eldrevård i flere tiår, har tidligere slått alarm om at coronasmitten raskt kan få spredning innen eldrevården.

Ifølge ham hadde mange dødsfall kunnet vært unngått, om man hadde latt de eldre få riktig behandling og tillatt å komme til sjukehus. Men istedenfor har de fått bli på boendet og gitt morfin. En medisinering som, ifølge Gustafson, er den dårligst tenkbare.

- Gir man de her personene morfin, dør de veldig raskt. Med hundre prosent sikkerhet er de dødsdømte når de mediineres så her, sier han og fortsetter:

- I mange, mange tilfeller har leger ikke gjort en korrekt bedømming av hva symptomene beror på. Man tar for gitt at de har fått covid-19, men det behøver ikke å ha vært så.

Det er forferdelig at det i så mange tilfeller er ordinert behandling som leder til døden."

(...)

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.