Eiendom

09.10.2018 kl 21:31 6899

Jaja, når fjols lar seg lure av kunstig høye priser, lave renter, aviser snakker om 20åringer som føler seg utelatt da de ikke kan kjøpe leilighet i oslo sentrum og folk lar 100lappan sitte løst i budrunder mens de proklamerer "Eiendom stiger alltid i verdi". Ja - nei , da får man en fin cock(opp i)tail(en) etterhvert.

Eiendomsmarkedet er et samfunns(idiot)problem i norge, uten tvil. Bankene har dopa lånehesten og mer eller mindre kastet penger etter folk. Vi snakker om dette dag ut og dag inn når det kommer til aksjemarkedet. Hva skjer når sentralbankene må lette balansen etter all den kvantitative lettelsen? Rentenedgang i samfunnsøkonomi er ikke noe annerledes enn dette og bankene håper at overgangen fra lavrenteklima til normalen skal gå smertefritt. Sett at datasettet for solgte boliger er noe manipulert av våre kjære meglere, holder mye av dette seg flytende fortsatt.

Men hva skjer når shit hits the fan og bankene må begynne å ta tap på sine balanser, nei da får vi en selvforsterkende effekt i boligmarkedet da risikobildet ikke tillater vanlige folk å låne penger lenger. Dette er også to-sidig; i krisetider har vi høye renter og sannsynligvis nedgangstider i arbeidsmarked generelt. Dette på samme tid hvor bankene krever høyere risikopremie, ja da stopper det opp. Selvsagt vil folk med cash storkose seg, men en stor del av norges befolkning vil slite og muligens havne i uføre.

Dere skulle ha bundet renten i 10år på 2.8%(3eff) for 3år siden, så slipper man tenke på smellen som kommer heller før enn senere. Billig forsikring spør du meg, gjerne noe å tenke på neste gang man bruker timesvis på å prute en tier på bilforsikringa.

Har ikke mistet troen på menneskeheten, men er vanskelig å se bort ifra at grådigheten(og dumheten) har tatt overhånd.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.