Farma

Merlin
07.06.2020 kl 17:50 8656

Det ser ut til at Nano nå legger hele Archer-1 direkte inn i Paradigmestudiet! Det bør kunne gå greit i forhold til FDA. Med en mer åpen inklusjon og også inkludering av MZL bør Nano ved det kunne få betinget markedstillatelse mye raskere og mer omfattende enn man tidligere har lagt opp til.

Det bør jo ikke være noen grunner til at disse forsøkene ikke kjøres og bedømmes samlet under ett. Det er forsøk som er innbyrdes sammenlignbare og det bør ikke være vanskelig å trekke mer enn et resultat og også flere gode konklusjoner ut av forsøkene. Ikke minst gjelder det på bivirkningsprofilen, der man bør kunne summere opp pasientantallet totalt. Det gir Nano en voldsom innsparing og antall pasienter bør derved inkludere Lymrit-studiene direkte. Både Lymrit- og MZL-pasientene bør således komme til fradrag i antall pasienter i det pågående Paradigmestudiet, og dermed gi færre pasienter i Paradigme for seg, og en raskere avslutning av studiene, i det minste når det gjelder safety.

FDA har virkelig måttet revurdere sin trege virksomhet nå i koronatiden. Det som før tok årevis går nå lynraskt, spesielt inne koronavaksine, og avslører at den tregheten som har vært i FDA forhåpentligvis tilhører fortiden, og til dels har skyldtes proteksjonistiske grunner, uten at hensynet til pasientene har vært i førersete. Resultatet har vært veldig negativt for pasienter som savner gode behandlinger. Vinnerne har vært Big Pharma som har fått holdt på alt for lenge med utdaterte medisiner. Det kan se ut til at hele FDA har vært Big Pharmastyrt.

Det ser ut til at Nanos nye ledelse virkelig forstår og tilrettelegger ut fra en ny situasjon. Den tregheten som har vært i pasientinklusjoner kan dermed avbøtes kraftig om Nano får grønt lys fra FDA.
Redigert 21.01.2021 kl 07:37

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.