Industri

Woody
09.06.2020 kl 15:11 32727

Enig. Dette er noe frisk og helt nytt innen ESG som kan bli virkelig stort. Jordbruket har lenge gått litt under radaren hva gjelder klimautslipp, men nå er det økt fokus på forurensing fra denne sektoren. Den slipper nok ikke unna det grønne skiftet.
Leser at gjennomsnittsjordet i Norge er 230 dekar (1 dekar er 1000m2). Hvor mye av næringen og vannet går egentlig til plantene når jordene gjødsles og vannes over slike områder? Så er det sprøytingen på toppen og hva dette har å si for mennesker, insekter og dyr. Avskoging. Er det en fotballbane i minuttet døgnet rundt som avskoges i Brasil? Få vet at det er like ille i Canada. Det skjer overalt. Vannmangel er en stor greie også. California sliter noe sykt med vannmangel i perioder. Enkelte grunnvann under store byer går mot slutten. Hvis man kan minimere dette til 5% vannbruk er det en seier.
Med teknologien til Kalera kan man dyrke på 1 dekar i 10 etasjer i høyden med produksjon hele året og med lav energibruk med ny LED teknologi. Operere med 300+ ganger så effektiv produksjon per fot. Man kan produsere store mengder tett på byene som gir kortreist, miljøvennlig, sprøytefrie salater med lang holdbarhet. Produksjonen er perfeksjonert til minste detalj. To nye fabrikker kommer snart.

Alltid en risiko med nye ting, men i akkurat denne lukter det rakett lang vei. Det ser ut som noe for fremtiden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:40

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.