IKT og Tech

svee
17.10.2018 kl 11:57 1683

NOD:REGULERINGER VIL IKKE PÅVIRKE ANDRE KUNDER I REGIONEN -LARSEN
Oslo (TDN Direkt): Nedjusteringen av Nordic Semiconductors bluetooh-guiding er knyttet til reguleringer på skipninger hos en kinesisk kunde, og vil ikke påvirke andre kunder i regionen, ifølge konsernsjef Svenn-Tore Larsen.
I kvartalsrapporten omtales applikasjonen til det kinesiske selskapet som "meget suksessfull" i 2017, men at den nå leverer moderate volumer.
-Det er en applikasjon i Kina som har blitt begrenset av skipninger internt, og det påvirker oss. Dette er rett og slett at produktet ble mer populært enn forventet tror jeg, og komplikasjoner rundt det gjorde at det ble satt noen reguleringer, som igjen gjorde at kunden, fra å ha en relativt grei forecast i kvartalet, endte opp med å ikke gjøre noen ting, sier konsernsjefen.
Konsernsjefen sier dette ikke er noe som vil påvirke andre kunder av Nordic Semiconductor i regionen.
-Ikke i det hele tatt, sier Larsen.
De siste to årene har Nordic Semiconductor hatt en vekst i bluetooth-segmentet på 30 til 40 prosent, men hadde derimot en vekst på "kun" 19 prosent i tredje kvartal 2018.
Guidingen for andre kvartal 2018 ble påfølgende nedjustert til 20 til 25 prosent, som følge av lavere volumer fra kinesisk kunde innen building- and retail-markedet.
Når var det dere så at denne kunden ikke ville bidra til samme volum som før?
-Det så vi inn i kvartalet, og ved slutten av kvartalet var vi klar over situasjonen, sier Larsen.
Han sier videre at den kinesiske kunden fortsatt vil bidra med ordre fremover.
-Kunden er ikke borte, men det er ikke det samme volumet som forventet. Vi vil være tilbake på samme vekstrate som før i første kvartal neste år, sier Larsen.
perstefan.praesterud@tdn.no
Redigert 21.01.2021 kl 05:07

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.