Sjømat ‑ fiskeri og oppdrett

monitor1
25.06.2020 kl 04:17 3498

Det hele koker ned til om Island klarer å bli en oppdrettsnasjon. Det gikk ganske så dårlig sist de prøvde. Ice Fish er et mikroselskap, og mye av emisjonspenger skal gå til NTS i lån og en økning i kapasitet. Eiere og ansatte fikk tegne seg for 30,50, og eliteemisjonen gikk til 33,50. De er primært overgitt NTS og besitter hverken kompetanse eller penger selv. Lisensene i Island gis bort til hvem som helst foreløpig, så de er overgitt norsk investeringsvilje. Timingen er dårlig med COVID, dårlige laksepriser og knallhard konkurranse fra store profesjonelle aktører.
NTS konkurrerer direkte med en storebror som er tungt inn i islandsk største oppdretter.
Det med sertifisering er foreløpig verdiløs.»Alle» skal bli grønne om det øker omsetning og fortjeneste; De er for små til å utgjøre en reel forskjell, og besitter jo kun merder. Konseptet er bra, men når de vokser blir det vanskeligere å ikke bli lik sine større konkurrenter, som kan omstille seg rask og bruke penger på den nyeste teknologi og viten. Oppdrett er ikke tingen for øyeblikket; gullalderen er nok over denne gangen og lakseskatt vil komme, så fort Nikolai Astrup ikke blir beskyttet lengre av sine kompiser i H. Det man kan spekulere i er utflagging til Island av oppdrettere når Norge begynner å skattelegge denne skattefrie bransjen.
Men om man skal spekulere i det, så er det flere andre aktorer som er vel så interessante å investere i.
MOWI er fullpriset mener jeg, og et generelt børsfall bør komme i år.
Imens drives børsen av gavepakker og mangel på investeringsalternativer. Mye penger på sidelinje, men hittil ingen stor investeringsvilje i Ice Fish.
Dårlig tegn. Mye annet som kan gi større avkastning. Går nok snart under 33,50
Luftslotttendenser som i mye annet?
Redigert 25.06.2020 kl 04:24

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.