Fiskeri og oppdrett

kontra
19.10.2018 kl 21:43 2427

For et par år siden skrev jeg at utviklingen for SSC på mange måter lignet utviklingen i AKS, senere Havfisk, illikvid og uestimert av meglere og aksjemarked. Det hører til historien at Havfisk, etter å ha ligget i "døvannet" i lang tid 7-doblet seg frem til Lerøy tok selskapet av børs. Selv om SSC har lagt på seg mer enn 100% siden årsskiftet, tror jeg vi bare har sett begynnelsen på reprisingen av aksjekursen.

Har sett litt overfladisk på verdisettingen av SSC sammenlignet med GSF, SALM og NRS når det gjelder forholdet mellom beregnet årlig slaktekvantum og selskapenes markedsverdi. I denne beregningen verdsettes SSC til kr 122 i forholdet mellom markedsverdi/beregnet kvantum. SALM til kr 352, GSF til 164 og NRS til 333. Må understreke at dette ikke er den fulle og hele oversikten av hva som er virkeligheten for forholdet mellom selskapene, men jeg mener at verdisettingen av SSC fortsatt er influert av historiske resultat og ikke av potensialet. Får si fortsatt god reise med SSC.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.