Dagens tema

artig
19.10.2018 kl 22:00 145

Vi er dermed i den absurde situasjon at 99 % av alle ressursene til mediene i Norge pøses inn i et apparat som representerer et stadig mer råttent og virkelighetsfjernt MSM-paradigme. Kanskje bare 50 % av befolkningen støtter opp om det fortsatt, og hvor mange færre hadde det ikke vært om ikke all propagandaen hadde blitt finansiert av disse 99 % av ressursene.

Som et eksempel: i Klassekampen er det 56 personer i redaksjonen og 101 ansatte totalt. De får 42 millioner kroner i pressestøtte hvert år. Klassekampen har ca. 23.000 lesere. NRK har 3500 ansatte og får 6 milliarder i statsstøtte.

Resett har 5-6 personer i redaksjonen og når mange flere lesere enn Klassekampen på daglig basis.

Penger, penger, penger

Dette er en så ujevn kamp at leserne våre må opplyses om det. Skal vi ha noen som helst mulighet til å drive en journalistisk kamp for realisme og mot den propagandaen som pøses ut, må vi ha mer ressurser. Og det eneste stedet vi kan vende oss er til befolkningen, til våre lesere. Vi kommer ikke til å få en krone fra det offentlige, og ikke bør vi få det heller. For penger kommer alltid med krav om tilpasning.

Vi snakker ikke bare om lønn til journalister, vi snakker også om midler til spørreundersøkelser, sende et kamerateam til pressekonferanser og stille vanskelig spørsmål som ingen andre tar opp, f.eks. Vi får stadig gode forslag fra lesere om hva vi kan gjøre og kan ta opp, men dere må også gi oss ressursene.

Vi er i tenkeboksen på hvordan Resett kan finansieres fremover. Skal vi får gjort den jobben med norsk offentlighet og politikk som vi mener er nødvendig, må vi kunne sette flere folk og prosesser i sving. Det er nærmest en «krig» vi er i gang med og som dere lesere forventer at vi skal vinne til slutt.

Klassekampen oppgir til Resett at pressestøtten på 42 millioner utgjør 24 % av deres totale budsjett. Det vi si at de bruker 175 millioner kroner i året på å produsere sin journalistikk. I Dagsavisen er det 60 ansatte, 16.000 lesere og de får 32 millioner i pressestøtte.

Resett har i øyeblikket et budsjett på ca. 6 millioner kroner.

Hvordan kan det ha seg at en avis som Resett, som har flere lesere enn Klassekampen. Ikke får statsstøtte?
Trodde vi skulle ha medie-mangfold her til lands?

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.