Olje

InvestorXYZ
20.10.2018 kl 22:02 2029

Vi fikk en förklaring i ett tidigare uppsätt trådar som jag tillåter mig at cittera? Läs detta, mycket viktigt och intressant för oss ägare och er övriga investorer.


Titanen100
14.10.2018 kl 09:51 1288

Elvoquest skrev
etc etc etc

Dette må jeg bare kommentere på.

Både Espeseth og Fell fra HydrogenPro har begge jobbet i NEL og i forløperen til NEL (Norsk Hydro Elektrolysører), og har lenger fartstid i selskapet enn Jon Andre Løkke (bare å Google litt så finner du det ut). De kjenner helt sikkert teknologien til NEL veldig godt, og kommer neppe med et slikt utsagn om at teknologien til NEL ikke kan brukes mot fornybar energi på storskala, uten å ha dekning for det. Å spre usannheter på den måten kan være straffbart. Merk at Jon Andre Løkke ikke direkte benekter det Espeseth sier, men i DN 5 oktober sier han at "det faller på egen urimelighet" og i FA 13 oktober henviser han til at NEL har en fot innenfor alle tenkelige teknologier innen elektrolyse og mener at Espeseths uttalelser er skivebom. De fleste her inne på dette forumet oppfatter dette som en ren benektelse på det Espeseth sier, men det er ikke en direkte benektelse.

Spørsmålet er om NEL sin teknologi, som er kommersielt tilgjengelig i dag, er egnet mot fornybar energi på storskala eller ikke. Hvis du ser på NEL sine hjemmesider, så har de kun alkaliske elektrolysører og PEM elektrolysører kommersielt tilgjengelig, det siste fra et amerikansk selskap de kjøpte opp for litt siden og dreier seg stort sett om småskala. Alt det andre NEL sier de driver med, er ikke kommersielt tilgjengelig før det står oppført som et salgbart produkt. Den alkaliske elektrolysøren til NEL har maks kapasitet på 485 Nm3/h og operer ved atmosfærisk trykk. Ser du på HydrogenPro sine hjemmesider så er deres største enhet på 800 Nm3/h og denne operer ved 30 bars trykk. At den ene kan operere mot fornybar energi og den andre ikke, tror jeg har med trykk å gjøre da gassboblene blir mindre ved høyere trykk. Jean-Marc Leonhardt fra H2V legger også til at HydrogenPro har "fleksible" elektrolysører som en av årsakene til at de valgte HydrogenPro noe som må bety at elektrolysøren kan følge svingningene i fornybar energi.

Spørsmålet er jo da om Nikola har behov for en fleksibel elektrolysør eller ikke, men hvis fyllestasjonene fra NEL ikke skal være koblet direkte mot fornybar energi, spiller det jo ingen rolle. En må jo anta at Nikola har sjekket ut noe så viktig.
Redigert 20.10.2018 kl 23:15

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.