Dagens tema

Londonmannen
21.10.2018 kl 12:23 496

Nekkejk
Hareide snakker varmt om demokrati når ting går imot ham, men driter i det når ting går med ham. Dette har han vist opptil flere ganger siden valget høsten 2017.

Før valget lød det at en stemme på KrF var en stemme på Erna som statsminister. Etter at valgresultatet var klart lød det at KrF ville støtte Erna sommstatsm8nister og at det ville være galt å sette inn Støre som statsminister.

Ett år etterpå har Hareide innsett at det å sitte enslig på utsiden av en regjering gir lite gjennomslag og partiet raser på meningsmålingene. Han finner det derfor riktig å ta et retningsvalg. Litt for sent eller litt for tidlig, alt etter om vi relaterer valget hans til 2017 stortingsvalget eller 2021 valget,

Han gjør sitt personlige valg og mener hans personlige valg er det beste for partiet og råder partiet til å følge hans valg. Flertallet i ledelsen var og er imot den linjen Hareide har valgt. Hvor ble det av demokratiske rettigheter?

Hareide setter seg så til å skrive en bok der han velger å gi en kraftig slagside. OT venstre. Forholdet til Israel er klokelig utelatt. Det samme e abortspørsmålet. Her er det fokusert på emner som understøtter Hareide sitt valg av Støre. Altså et produkt som skal bidra til å forme KrF velgerne sin holdning før det viktige valget. Hva er dette for et demokrati? Dette kan sammenlignes med Mao’s lille røde som slett ikke var ment som et bidrag til den frie tanke i Kina.

Så begynner lokallagene å anholde sine medlemsmøter og KrF får plutselig en mengde nye innmeldinger. Så viser det seg at dette er sosialister forkledde som KrF velgere. Og Hareide og hans hoff jubler av begeistring. Men jubelen stilner når Resett kommer på banen og ber konservative melde seg inn i KrF for å påvirke valget. Da snur Hareide 180 grader og tar på seg sin velkjente fornærmede mine og irettesetter Lurås og andre som visstnok skal fare med urent trav i en prosess som er såååå viktig går korrekt for seg.

Så får vi møtet i Rogaland KrF som ender med en solid støtte til Erna. Da komer Hareide nok en gang på banen og formaner andre fylleslag om å ikke gjøre det samme.

Er det dette man kaller en demokratisk og riktig prosess? For noe hykleri. Her går Hareide ut og sviker sine velgere og sine partimedlemmer for å oppnå personlig gunst i en potensiell Ap regjering. Men hele farsen kan ende opp med at Kref mister jobben som partileder, ikke blir statsråd i en Solbergregjering sommar inn KrF som del av den, og da vil han få god tid til å reise rundt å signere bøker i julehandelen. Hav profeten skal finne på etter nyttår, ja si det er en helt annen sak. Men han kan jo banke på døren til sin gode venn Kjell Magne og høre om han ham få seg en unyttig jobb i Oslo fredssenter. Der har de jo så mange avskiltede KrF ledere fra før. Så en til eller fra kan da ikke skape ufred internt.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.