Dagens tema

Fluelort
21.10.2018 kl 21:57 557

Opprettelsen av Faktisk.no er egentlig et tegn på at norske journalister ikke gjør jobben sin, og således et sykdomstegn for en bransje som årlig mottar milliarder i direkte og indirekte støtte (pressestøtte og momsfritak) for å gi oss "kvalitetsjournalistikk". Avisene som mottar subsidier og støtte, argumenterer til stadighet med at det koster å drive kvalitetsjournalistikk, og at pressestøtten derfor må opprettholdes.

Men hvorfor makter ikke mediene da å gi oss kvalitetsjournalistikk gjennom de ordinære medievirksomhetene? Hvis mediene faktisk hadde maktet å bedrive (undersøkende) JOURNALISTIKK, ikke bare fungere som mikrofonstativ for ulike agendaer, trenger man ikke noe særskilt sannhetsministerium. Argumentet fra disse "kvalitetsmediene" vil da naturligvis være at det ikke er NRK, Aftenposten, VG og andre norske "kvalitetsmedier" som ikke gjør jobben sin, men at "kvalitetsjournalistikken" er utsatt for press fra andre medier og nyhetskilder, og "Fake News" er blitt et begrep mediene kaster om seg i beskrivelse av disse andre.

Dette er imidlertid et dårlig argument. For hvis avis A mener at avis B har skrevet noe som ikke er korrekt, er det ikke verre enn at avis A kan sette sine journalister til å grave frem fakta, for så å ta avis B med buksa nede, man trenger ikke et eget organ som "Faktisk.no" til dette. Slikt gravearbeid vil imidlertid kreve at journalistene faktisk er i stand til å utføre journalistikk, ikke bare være mikrofonstativ, og der svikter dessverre en rekke av de norske "kvalitetsmediene", og eierne av Faktisk.no er i så måte ingen unntak.
Redigert 21.10.2018 kl 22:00

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.