Farma

Bliss
08.07.2020 kl 11:00 3779


Rischioso skrev: * Det er viktig å understreke at de ikke ble invitert til accord studien pga virkningsgrad for det er den som skal sjekkes ut gjennom uttesting, men at den er bevist ufarlig å bruke og således har et fortrinn for om den gir en ønsket virkning så vil den kunne brukes raskere enn om den også måtte sjekkes ut mot bivirkninger - bare slik at det er sagt."
Ja, tryggheten ved bruk av Bemcentinib var viktig for BGBIO sin utvelgelse til Accord studien, men det er mye som er trygt som aldri kan være aktuell for en slik undersøkelse. Det aller viktigste kritieriet for utvelgelsen av Bemcentinib til denne undersøkelsen var det britiske forskerteamets positive vurdering av det kliniske potensialet til Bemcentinib for å kunne bremse/helbrede sykdomsforløpet til de som er dårlige av Corona viruset.
Det er dette potensialet BGBIO referer til i sin børsmelding: "Selv om BerGenBios kliniske fokus for vårt legemiddel bemcentinib har vært behandling av kreft, så har vi vært klar over bemcentinibs antivirale effekter. Dette er blant annet vist i prekliniske modeller mot virus som Ebola og Zika, og nå med data som nylig utvidet dette til SARS-CoV-2. Bemcentinib hemmer selektivt AXL-kinaseaktivitet, blokkerer viral opptak og forbedrer den antivirale type I interferonresponsen, som er en viktig cellulær forsvarsmekanisme mot virusinfeksjon. Vi er bevisste vårt privilegium å bli valgt til denne viktige britiske studien. Vi kommer til å samarbeide tett med regjeringens vitenskapelige kontor, det nasjonale institutt for helseforskning i Storbritannia samt underleverandøren IQVIA som er utpekt for drift og kvalitetssikring av resultater. Dersom vi oppnår positive resultater av utprøvningen, vil bemcentinib raskt gå videre til fase 3-testing og forberedelse av kommersialisering for å behandle COVID19-pasienter."
Alle på dette Forum vet at det ikke kommer info som hører hjemme i en børsmelding på konferansen i dag og i morgen, men jeg tror vi kommer til å få høre mer om de viktige prekliniske undersøkelsene som har imponert de britiske helsemyndighetene til de grader at BGBIO er deres førstevalg til undersøkelsen. Dessuten, siden det ikke er kommet en børsmelding om mer trøbbel med selve forskningsprosjektet kan vi fastslå at 'profetien' til rischioso om at selve forskningsprosjektet ender i fiasko befinner seg på ytterst tynn is.

Redigert 20.01.2021 kl 20:53

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.