IKT og Tech

Vennlig hilsen
19.07.2020 kl 12:12 4940

Den norske virksomheten hadde også et sterkt andre kvartal. Omsetningen var litt lavere enn i første kvartal. Lønnsomheten var også litt lavere enn i første kvartal, men det kan se ut til at EBIT marginen har stabilisert seg på rundt 7,0 prosent og det er meget bra. Nytt av året er at fabrikken kommer til å gå med full kapasitet gjennom hele tredje kvartal. Vanligvis bruker Kitron å stenge ned virksomheten i Arendal i 3-4 uker i tredje kvartal på grunn av ferieavvikling, men det kommer de ikke til å gjøre i år. Så det går trolig mot et meget sterkt tredje kvartal for Kitron i Norge.

Omsetningen i Sverige var også tilbake til et normalt nivå i andre kvartal. De har klart å erstatte tapet av omsetning som de mistet ved at de måtte gi slipp på en større kunde i energi/telekom. De har fått på plass nye kunder i ulike sektorer. Medisinsk utstyr medvirket også til at omsetningen tok seg opp i andre kvartal. EBIT marginen i Sverige er stabil på opp mot 7,0 prosent, hvilket er bra.

Også i Sverige kommer Kitron til å produsere gjennom hele tredje kvartal. Det er noe de normalt ikke gjør på grunn av ferieavvikling. Både i Norge og Sverige er det etterspørselen i forsvar og luftfart som driver Kitron til å produsere gjennom hele kvartalet. Kitron i Sverige leverer også til medisinsk sektor, men for å dekke det behovet hadde det vært nok med bare å holde en produksjonslinje åpen. Så det går mot et sterkt tredje kvartal også i Sverige. Fabrikkanleggene i Kina, USA og Litauen kommer også til å produsere gjennom hele sommeren, noe de også vanligvis gjør, mens Polen stenger i tre uker på grunn av ferieavvikling.
Redigert 21.01.2021 kl 04:52

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.