IKT og Tech

Vennlig hilsen
19.07.2020 kl 12:13 4959

Vanligvis bruker tredje kvartal å være svakere enn de øvrige kvartalene, på grunn av sesongrelaterte variasjoner og ferieavvikling i Skandinavia, men slik blir det ikke i år. Kitron har høye forventninger til tredje kvartal i år på grunn av sterk etterspørsel i sektorene industri, forsvar og luftfart og ikke minst den sterke etterspørselen etter medisinsk utstyr. I fjerde kvartal forventer Kitron en mer normalisert etterspørsel etter medisinsk utstyr, mens de forventer en oppgang i energi. Man kunne håpet at den sterke etterspørselen etter medisinsk utstyr hadde vart litt lenger enn til fjerde kvartal, men vi får ta det vi får.

Trendveksten i medisinsk utstyr har ligget på rundt 3-4 prosent i året, men det var for noen år siden. Da hadde Kitron som mål å vokse på linje med trenden. Jeg vet ikke hva trendveksten var i fjor, men da hadde Kitron en vekst på nesten 15 prosent, så jeg går ut fra at det er langt over trend. Så Kitron hadde god vekst i denne sektoren også før Corona. Og selv om veksten i år ikke er bærekraftig, så er det fortsatt rom for vekst hvis vi legger tallene for 2019 til grunn. Vi må også ta med i betraktningen at mange av Kitrons kunder har tjent gode penger i år, og når de tjener mer så investerer de mer og det kan jo også komme Kitron til gode i årene som kommer.

Den høye aktiviteten i forsvar og luftfart vil også fortsette i overskuelig fremtid. Det er liten grunn til å tvile på at omsetningen i denne sektoren er bærekraftig. Energi er også i en positiv trend. Så det er også en spennende sektor som Kitron kan vokse i.
Redigert 21.01.2021 kl 04:52

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.