IKT og Tech

Vennlig hilsen
19.07.2020 kl 12:14 5100

Jeg er veldig imponert over hvordan Kitron klarer å opprettholde veksten i industrisektoren, på tross av store variasjoner i markedet. Etterspørselen i medisinsk utstyr og forsvarssektoren er som den er. Det kan ikke Kitron gjøre noe med på kort sikt. Men i industrisektoren, som er mye mer fragmentert, har de mange flere hester å spille på. Det så vi i andre kvartal. Da var det IOT og automasjon av lager som dro veksten for Kitron i denne sektoren. Industrisektoren vokste med nesten 30 prosent i andre kvartal. Så det viser at Kitron klarer å opprettholde veksten i denne viktige sektoren, selv om det er store variasjoner i etterspørselen innad i sektoren.

Den totale ordrereserven økte med nesten 45 prosent i kvartalet, og endte på 2102 millioner kroner. Det må vel være enda en ny rekord for Kitron. Det ser ut til at Kitron har kommet til et punkt nå hvor de setter nye rekorder for hvert kvartal som kommer. Det meste tyder på at 2020 kommer til å bli et rekordår for Kitron både når det gjelder vekst og inntjening. Og det er gode utsikter til at den sterke veksten kan fortsette også etter 2020.

På presentasjonen i andre kvartal sa Peter Nilsson at det var generelt stor aktivitet, og at de så mange muligheter i markedet. Videre sa han at de ved utgangen av andre kvartal Jobbet med potensielle salg til en verdi av inntil 3,0 milliarder norske kroner. Dette er mulige salg; som ikke er inkludert i ordrereserven, men som kan bli det i løpet av de neste 6-18 månedene. Peter Nilsson sa også at 38 prosent av de potensielle salgene var relatert til industrisektoren, 25 prosent var relatert til forsvar og luftfart, mens 23 prosent var innen medisinsk utstyr. De resterende prosentene sa han ingenting om, men det ser ut til at Kitron har tre sterke sektorer, som vil ivareta veksten også på lengre sikt …

Vennlig hilsen …
Redigert 21.01.2021 kl 04:52

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.