Olje

gunnarius
24.10.2018 kl 12:02 3364

Akjsekursen har rettmesdsig falt, men den har falt for mye. Oljeprisen vil alltid være essensiell og det siste fallet tror jeg vil korrigere opp igjen. Selv om en del var bakt inn så vil trolig Trumps oljesanksjoner mot Iran medføre et lite løft. Og husk mellomvalget i USA. Dette kan vi og vet: It´s all politics.

OLJE:UNDERLIGGENDE SITUASJON LITE ENDRET -CARNEGIE

Oslo (TDN Direkt): Den underliggende fundamentale situasjonen i oljemarkedet er i stor grad uendret, bortsett fra at Saudi-Arabia nå lover å øke produksjonen, skriver Carnegie i en oppdatering.

Meglerhuset opprettholder derfor sitt scenario med brent-oljepris på 80 dollar fatet.

"For det første tviler vi på at Saudi-Arabia har mye mer (produksjon) å gi, og de er allerede på all-time-high-produksjon. Videre går egentlig ikke de seneste uttalelsene fra energiministeren i Saudi-Arabia lenger enn han har sagt før", skriver analytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie.

For det andre ventes det at USAs president Donald Trumps "lip service" bare vil vare frem til valget i USA 6. november.

"Innen den tid tror vi verdens interesse i Khashoggi-saken (dessverre) sakte vil svinne hen, og at Saudi-Arabia sakte vil tilpasse sin oljeproduksjon og eksport og styre Brent-nivået tilbake til sitt foretrukne nivå, som vi tror er 80 dollar fatet", skriver Carnegie.

Oljeprisene fortsetter ned onsdag, og Brent 1. posisjon er i skrivende stund ned 1,2 prosent til 75,5 dollar pr fat.

SH, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.