Finans og forsikring

citius
20.07.2020 kl 12:14 2768


Noen kommentarer:


Oslo (TDN Direkt): Oslo Børs utvikler seg på linje med øvrige europeiske børser på ukens første handelsdag. B2Holding stiger markant etter andrekvartalsoppdatering, mens Equinor trekker ned.

B2Holding stiger 13,5 prosent på Oslo Børs mandag etter å ha kommet med en selskapsoppdatering for andre kvartal, tillegg til informasjon om den finansielle stillingen ved utgangen av kvartalet.

Arctic Securities skriver i en oppdatering mandag at selskapet har blitt mindre påvirket av koronapandemien enn de hadde fryktet, og viser til at kontant ebitda kom inn på 916 millioner kroner i andre kvartal sammenlignet med Arctic-estimatet på 631 millioner kroner. Resultatene var drevet av bedre innkreving enn ventet og lavere driftskostnader, ifølge Arctic.

Som et resultat av forventede forsinkede innkrevinger har B2Holding bokført tapsavsetninger på 155 millioner kroner i andre kvartal, noe som var noe lavere enn Arctic-estimatet på 200 millioner kroner.

Når det gjelder den finansielle stillingen hadde B2Holding ved utgangen av juni en likviditetsreserve på 275 millioner euro.

B2Holding var ikke i brudd med lånevilkårene i andre kvartal og forventer heller ikke dette i tiden fremover ifølge meldingen. Imidlertid antydet de mest pessimistiske covid-19-stresstestscenariene selskapet har gjennomført et press på lånevilkårene på kort sikt, og B2Holding har derfor fått innvilget midlertidige lånevilkår fram til 30. mars 2021 med RCF-bankene, noe som øker handlingsrommet ytterligere.

Arctic Securities mener det er positivt at bankene støtter selskapet, og overordnet vurderer meglerhuset dagens oppdatering som positiv.
Redigert 21.01.2021 kl 04:38

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.