Finans og forsikring

citius
23.07.2020 kl 21:59 13189


Fra artikkelen

Torsdag ettermiddag handles aksjen på et pris/bok-forhold på 0,44x, ifølge analytiker Joakim Svingen i Arctic Securities – selv etter de kraftige nedskrivningene

– Markedet virker til å vente større tap enn dagens nedskrivninger tilsier, har du noen kommentar til det?

– Jeg har ingen kommentar til aksjekursen. Vi gjør de nedskrivningene vi mener er riktig, svarer Tsolis.

– Hvorfor tror du markedet priser Axactor såpass billig?

– Det kan være flere ting, for eksempel usikkerhet rundt den langsiktige effekten av Covid-19, likviditeten i aksjen eller størrelsen på selskapet. Jeg er rett og slett usikker på hvorfor, svarer Tsolis.

Fra vekst til lønnsomhet

Axactor er inne i en fase der det beveger seg vekk fra sin elleville vekst og over til fokus på lønnsomhet.
De seneste årene har selskapet vokst med 100 prosent årlig.

– Selv om vi skal redusere veksten, skal vi fortsatt vokse ganske betydelig. I år investerer vi 200 millioner euro. Derimot skal vi ikke investere så kraftig, til fordel for å redusere gjelden og å drive butikken enda mer effektivt, sier Tsolis.

– Vi er pr. idag marginalt over kravet om gjeldsgrad på bankgjelden, men har fått innvilget et midlertidig unntak fra kravet i andre og tredje kvartal. Når vi nå skal betale ned gjeld i de kommende kvartalene så vil vi være innenfor kravet når det gjeninnføres i fjerde kvartal. Vår oppfatningen er at vi har relativt strenge lånebetingelser sammenlignet med andre aktører i bransjen, svarer Tsolis.

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.