Industri

questi
25.07.2020 kl 15:24 7760

La oss anta at den grad av urenhet som måtte finnes i skrap/rest-polysil fra Siemens prosesser ikke innvirker på batteriets kvalitet - da kan man slutte at produsenter som bruker Siemens (i stedet for FBR) vil i nær fremtid finne avsetning for noe de tidligere har måttet solgt som fyllmasse eller kastet. Men samme resonnement vil også gjelde for produsenter som bruker FBR. REC vil også kunne selge det de tidligere har måttet kaste.

Avgjørelsen på hvem som 'vinner' synes jeg vi kan begrunne utifra 2 spørsmål:

1. Hva blir minimumsprisen på polysilisium brukt i batterianoder?
Hvis vi antar null markedsstrategisk sponsing, samt at EV batterimarkedet ved et tidspunkt vil suge til seg all overskuddspolysil, vil man kunne forvente at pris på skrappolysil vil nærme seg, og periodesvis overgå, pris på solar polysil. En eller annen gang vil det kunne lønne seg å kun produsere polysil for batterianoder. Vi har sett at pris på lavkvalitetspolysil var nede på 3.2 USD/kg på absolutt bunn (før det nå 25.juli 2020 har rukket å bli 4 USD/kg pga 10% nedgang på tilbudssiden) med kun produsenten DAQO i Kina som gikk med overskudd pga gratis kullkraft - ingen i Europa.
http://pvinsights.com/

2. Klarer REC å produsere for billigere enn 3.2 USD/kg hvis renheten er irrelevant?
Jeg mener at dersom renhetskravet (som nå ligger på 6-8N på det laveste) kan senkes og feks super-urent 4-5N plutselig finne bruksområde, vil REC og andre FBR-produsenter vinne over Siemens og klare å produsere for lavere enn 3.2. Anslått vil kost reduksjonen for FBR kunne nærme seg til å bli 1/10 av dagens (90% billigere), mens for Siemens vil det kun nærme seg til å bli 3/4 av dagens (25% billigere).

Se https://www.recsilicon.com/RECSilicon/media/RECSilicon/corporate/presentations/2016/Presentation-on-International-Silicon-Industry-Xi-an-September-2016-29-09-2016.pdf (side 17) Etter min forståelse er det slik reduserte renhetskrav vil påvirke henholdsvis Siemens vs FBR:

https://imgur.com/a/FPMrmVQ

...Det er renselseprosessene for henholdsvis 'Feed gas' og 'Silane' som man kan lempe på (færre runder med rensing/destillering) - og man ser at det er her FBR har mye å spare.

Redigert 25.07.2020 kl 15:31

Rapportér innlegg

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.
E-postadressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.